Inför BIK - Västerås IK
Publicerad: 2018-10-03
Matcherna duggar tätt just nu. Under onsdagskvällen spelar BIK Karlskoga återigen hemmamatch när laget tar emot nykomlingen Västerås. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen!

Kvällens motståndare Västerås kommer från en smått galen drabbning när man hemmaslog IK Pantern med hela 10–3, efter att ha lett den första perioden med 7–0! VIK har sex olika spelare som har producerat tre poäng, en av dessa är BIK-bekantingen Isac Skedung som spelade åtta matcher i den blåvita dressen i fjol. Samuel Ersson och Marcus Dahlbom har delat på målvaktssysslan och stått två matcher vardera, varav den förstnämnde har betydligt bättre räddningsprocent (94,12).

BIK Karlskoga har hittat en fin form och vunnit tre raka matcher. Senast besegrade man Tingsryd i Nobelhallen efter att Gustaf Franzén avgjort i förlängning.

– Alltid skönt att vinna. Tingsryd försvarade sig bra, men jag tycker vi var värda att vinna till slut, sa BIK Karlskogas tränare Staffan Lundh efter matchen.

Gustaf Thorell leder den interna poängligan med sina fem inspelade poäng, fördelat 2 mål och 3 assist. Målvakten Henrik Lundberg har vaktat kassen vid tre av fyra tillfällen.

Läget i BIK

Linus Rotbakken mår bättre efter hjärnskakningen på Hovet, men är fortfarande en bit i från spel. David Lilja har varit utlånad till Färjestad och är utanför truppen. I övrigt är alla hela och friska.

– Olle får chansen i kassen. Vi har två bra målvakter och vill hålla igång bägge två. Annars mönstrar vi samma lag som i måndags, säger huvudtränare Staffan Lundh.

BIK ställer upp med följande lag

Målvakter:

Olle Eriksson Ek (Henrik Lundberg)

Backar:

Victor Berglind - Viktor Lang

Alexander Leandersson - Dennis Fröland

Arvid Aronsson - Ricard Blidstrand

Jacob Lundegård

Forwards:

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén - Fredrik Höggren

Jesper Kokkonen - Oskar Bäck - Fredrik Forsberg

Carl Berglund - Victor Ekarv - Mikael Eriksson

Axel Lindström - Oliver Eklind - Jonatan Harju

Juliuz Persson

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Odds från Svenska Spel:

1,74 - 4,45 - 3,60

Varmt välkomna till Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén