Välkommen Sebastian Käller - ny restaurangansvarig i BIK Karlskoga!

21 september 2022 09:00

Kan det bli bättre än en duktig kock, sommelier och matkreatör som gillar att laga mat från grunden och som dessutom är inbiten Stolt BIK:are!? Vi hälsar vår nya restaurangansvarige, Sebastian Käller, varmt välkommen till en ny roll i Bofors!


Det var på Östra i Nobelhallen som Sebastian Källers resa med BIK Karlskoga började.

"Jag är uppvuxen och bor fortfarande här i Karlskoga, nu med fru och två barn som är fyra och åtta år gamla", berättar han själv. "Jag har gått på hockey i Nobelhallen sedan jag var barn och pappa och morfar för första gången tog mig med till Östra. Sedan dess har jag rest land och rike runt för att följa laget.

Han har många härliga minnen från åren som supporter:

"Mitt bästa ögonblick med BIK så här långt var när vi slog Örebro i december 2011, om jag kommer ihåg året rätt. Det var lite kaos men ett underbart sådant, haha. Sedan är förstås alla segrar över Örebro höjdpunkter i sig. Jag minns också min sons första bortamatch, då var han fyra månader gammal och hängde i en magtröja. Det var borta mot Södertälje och vi vände genom Calle Berglund i sista perioden. Även barnen har blivit inbitna BIK:are, de kommer nog vara här på varje match i vinter."

Favoritliraren är given.

"Ja, ingen kan slå Kung Cribbe! Men det är väldigt kul med Karlskogaandans egna produkter och här ser jag 'Henke' (Larsson) som ett nyförvärv inför säsongen med enorm potential."

Nu skrivs ett nytt kapitel i Sebastians långvariga kärlekshistoria med klubben då han har tagit över rollen som restaurangansvarig. Närmast kommer han från Gelleråsen och Pit Stop Café.

"Jag har jobbat som kock i åtta år nu och är även utbildad sommelier och måltidskreatör på Restauranghögskolan i Grythyttan. När möjligheten kom att få jobba i BIK var det en självklarhet att försöka lösa det och jag är väldigt tacksam för att de på Gälleråsen var väldigt snälla och hjälpsamma i detta. Det ska bli galet kul att få jobba här i Nobelhallen!"

Han har bara jobbat en vecka ännu men har redan hunnit fundera över hur han ska utveckla och sätta sin prägel på Nobelhallens mat- och dryckesutbud.

"I och med att vi har tre ställen - pubarna, restaurangen och logerna - blir det ganska varierat", konstaterar han. "Genomgående gäller dock att jag gör maten själv från grunden. I pubarna kommer vi till exempel ha en a la carte-meny som är streetfoodinspirerad blandat med klassiskt. Tanken är att ha lite färre antal rätter men istället göra dem riktigt bra."

Menyerna är inte spikade än och Sebastians tanke är att det även därefter ska finnas utrymme för viss variation - dels för att passa olika teman under matcherna, dels för att i hållbarhetens namn använda säsongens olika tillgängliga råvaror.

"Till Oktoberfesten kommer det till exempel att finnas en speciell meny där schnitzel är en av rätterna. Vi kommer att ha olika nya erbjudanden hela tiden så att det alltid finns något nytt att upptäcka. Vi vill inte stå och trampa hela tiden utan vill utveckla vårt utbud."

"På restaurangens buffé kommer vi ha några fasta inslag som hänger ihop med pubens a la carte-meny men i övrigt kommer jag titta mycket på säsongens utbud. Jag vill gärna använda svenskt kött och andra svenska råvaror i så stor utsträckning jag kan. Till exempel vill jag göra den vegetariska rätten Falafel på svenska ärtor istället för på de traditionella kikärtorna."

Med fredag som huvudsaklig matchdag satsar vi i BIK Karlskoga i år på AW (After work) inför matchstart och After hockey där kvällen definitivt inte tar slut bara för att matchen är färdigspelad. Nobelhallen öppnar därmed två timmar innan nedsläpp och har sedan öppet ända till kl 23.00. Vi hoppas förstås att så många som möjligt väljer en helkväll i Nobelhallen, där det kommer att finnas mycket gott att äta och dricka. Givetvis med alkoholfria alternativ för den som önskar.

"Vi kommer alltid att ha ett riktigt fördelaktigt erbjudande på mat och dryck före matchen och till After Hockey kommer vi även att ha lite kalla varianter eftersom jag vet att det är efterfrågat", säger Sebastian. "Sedan vill vi givetvis premiera våra trogna supportrar lite extra och det innebär att medlemmarna i BIK Support kommer att kunna ladda med mat och dryck till ett bra pris i Ståplatspuben."

"Vad gäller logerna planerar jag att fokusera på en varmrätt istället för kallskuret. I och med att vi har en del återkommande gäster i både loger och restaurang vill jag variera mig lite här så att det inte blir samma varje gång. Som sommelier har jag också planer på att bredda sortimentet av vin."

På frågan om han har någon rätt som han tycker är lite extra mycket hockey och Nobelhallen har han redan tankar på mat till den som önskar något snabbt, enkelt och gott:

"Varför inte en ölbrässerad chili med nachochips som jag tror kommer passa bra när det blir lite kyligare längre fram? Den är inte dunderstark men värmer gott. En pommestallrik med lite ost, jalapenos och rödlök tror jag på om man vill ha något litet till ölen, vinet eller colan. Enkelt är ofta bra, det behöver inte vara så avancerat. Vi letar just nu efter miljövänliga engångsemballage så att det ska bli enklare att ta med sig maten i arenan."

Sebastian ser fram emot en bra säsong både på och runt isen i Nobelhallen.

"Det finns en massa härlig energi runt klubben just nu, inte minst när det gäller supporterklubben där jag tror att vi har något riktigt bra på gång i och med satsningen och flytten till Östra. Min känsla är att jag kommer in i något som redan flyter på bra och där det finns mycket positivt att se fram emot. Det ska bli väldigt kul att få vara en del av allt detta!"

Varmt välkommen, Sebastian!


Fredag 30/9, äntligen är dags för hemmapremiär. För premiärmotståndet står Västerviks IK och biljett köper du här.

Vi planerar för premiärfest i Nobelhallen, som alltså öppnar redan 17.00 med fina erbjudanden på mat och dryck. Efter matchen kör vi Afterhockey fram till 23.00.

Serie och säsongskort är fortfarande det billigaste och smidigaste sättet att se hockey i Nobelhallen. Du har även möjlighet att lägga upp betalningen per månad eller som det passar dig. Boka ditt serie-/säsongskort här senast 30/9.