Inför seriepremiären AIK - BIK

21 september 2018 08:00

Äntligen seriepremiär! Det är det här vi har väntat på, tränat inför och ikväll kl 19 är det dags att inta Hovet med 6000 bokade biljetter kommer vi bjudas på en match med fart i fokus.


Det är något visst med seriepremiärer och ikväll får vi uppleva den på Hovet när AIK står för motståndet.

AIK’s försäsong sammanfattas som bra och laget har fått in spelartyper med mer fart och som kan ställa om snabbare, samt skapa mer tryck och energi i laget. Besvikelsen var ett faktum efter föregående säsong, men man signade nya spelartyper och är nu revanschsugna. AIK har bl.a. investerat i en riktig toppmålvakt i Johannes Jönsson, och har nu två bra målvakter. Laget har andra förutsättningar om man jämför med föregående år när det skedde många förändringar organisatoriskt. Det finns ett otroligt stort driv och många vill vidare i sina karriärer och är sugna på att göra en bra säsong. Laget har en ökad tävlingsmentalitet och driv vilket saknades lite ifjol tillsammans med lite fysik så har man steppat upp allt. – Vi hoppas få bjuda på fart, kvalitét och en bra attityd. Vi är redo, säger AIK's tränare Tomas Mitell i en lång intervju på deras hemsida. Han säger också att Karlskoga ser bra ut och att det kommer bli en tuff match, men att man kommer in i säsongen med bra självförtroende. Vi ska upp med farten, intensiteten och fram med tävlingsdjävulen så kommer det bli en bra kväll, fortsätter AIK’s tränare Thomas Mitell.

Läget i BIK

Nu är dagen kommen. Killarna är förberedda på alla moment, de har övat på alla bitar och situationer man kan ställas inför med många timmar tillsammans på och utanför isen. BIK Karlskoga är medvetna om AIK’s spel och står inför deras hemmapublik i denna viktiga start. Det gäller att stå emot trycket, hålla huvudet kallt och orka fokusera. Killarna ska vara med direkt från start, ta initiativ och omvända spelet för dem. BIK Karlskoga har redan visat att man kan slå några allsvenska lag.

De lever tätt inpå varandra och gör allt tillsammans vilket gör att man kommer nära varandra och alla i laget strävar efter en bra stämning, men som också måste kunna bli allvarlig.

  • Vi har haft bra fart och det känns förhoppningsfullt inför kvällen. Inställningen i alla matcher är att vi ska vinna oavsett vad, samtidigt som det är viktigt att ha respekt för alla lag. Matcherna under säsongen kommer bli jämna och tuffa. Lite extra kul är det att möta AIK på bortaplan och få den inramningen. Ikväll ska vi passa på att njuta, och det är kul att så många BIK-supportrar åker upp och stöttar oss, säger huvudtränaren Staffan Lundh.

Kvällens kasse kommer återigen att vaktas av Henrik Lundberg. Olle kommer finnas som back-up och möta upp laget i Stockholm efter hemkomsten i från Anaheim.

Gällande skadeläget är alla friska, men Ricard Blidstrand kommer inte att spela utan kommer fortsätta träna och ser överraskande bra ut trots sin långa frånvaro.

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Victor Berglind, Viktor Lang

Jacob Lundegård, Linus Rotbakken

Alexander Leandersson, Dennis Fröland

Arvid Aronsson

Forwards:

Gustaf Thorell, Gustaf Franzén, Fredrik Höggren

Carl Berglund, Mikael Eriksson, Jesper Kokkonen

Fredrik Forsberg, Oskar Bäck, Victor Ekarv

Axel Lindström, Oliver Eklind, Jonatan Harju

Juliuz Persson

Se den långa intervjun med AIK’s tränare där han summerar försäsong och hur laget ser ut här.

Matchen sänds på Cmore*