Inför BIK - Södertälje SK
Publicerad: 2018-11-16
Vi kliver in i omgång 18 när BIK Karlskoga gästas av Södertälje SK. Det vankas Ladies Night i Nobelhallen, vilket innebär Fri Entré för alla tjejer. Nedsläpp sker 19.00, varmt välkomna!

Kvällens motståndare Södertälje återfinns på en sjundeplats i den Hockeyallsvenska tabellen på totalt 26 poäng, två pinnar efter BIK. Under onsdagen blev det storstryk mot Karlskrona med 7–3 på bortaplan. SSK:s mål gjordes av Marcus Fagerudd, Petter Hansson och Måns Lindbäck.

– Vi är för dåliga i spelet med puck och tar mycket felaktiga beslut. Vi hamnar i underläge med 1–4 och då är det jobbigt. Sen arbetar vi oss in i matchen och är nära att gå ifatt, men på det stora hela måste vi göra bättre prestationer i fortsättningen, säger SSK:s tränare Ulf Lundberg efter matchen mot Karlskrona.

Nyförvärvet Nicolai Meyer toppar den totala poängligan med fina 22 poäng (11+11). Kedjekollegan Sebastian Dyk har även han producerat en hel del poäng och placerar sig på en andraplats med 19 poäng (10+9).

I specialteams placerar sig SSK på en femteplats i powerplay (22,06%) och på en sistaplats i boxplay (72,73%).

– Det är en speciell miljö att spela i Nobelhallen. Gäller att vi kommer upp i nivå och inte ger bort lika många puckar som mot KHK. Vi har en stor revanschlusta och ser fram emot fredagen, säger tränare Lundberg inför kvällens match.

BIK Karlskoga fick en fin start efter uppehållet när man besegrade Modo Hockey på bortaplan med 1–0 efter straffar. Gustaf Thorell blev matchhjälte tillsammans med den storspelande målvakten Henrik Lundberg.

– Modo har tippats som ett av topplagen av experterna och har många skickliga spelare som dessutom har större rutin än våra killar. Det är klart att det är en skön seger för oss, sa tränare Staffan Lundh efter matchen.

I toppen av den interna poängligan hittar vi Fredrik Forsberg på 13 poäng, följt av Gustaf Thorell (9p) och Gustaf Franzén (9p).

BIK toppar boxplayligan med dryga 92%. Sämre är powerplayspelet där laget endast gör mål på 13,46% av alla chanser.

Läget i BIK

Oskar Bäck är redo för spel igen efter landslagsuppdrag. Under torsdagen är det oklart hur statusen är på backarna Jacob Lundegård och Viktor Lang, som båda missade Modo-matchen på grund av skada. Juniorbacken Joshua Karlsson är avstängd efter tacklingen senast. Den andra juniorbacken Wille Hedqvist som noterades för 12 minuter mot Modo och en riktigt fin insats kan mycket väl ingå i truppen igen, det beror helt på statusen kring Lundegård/Lang.

– SSK är ett offensivt starkt lag. De är farliga framåt och har ett vasst powerplay. Statistiskt är de något sämre bakåt och det ska vi såklart försöka utnyttja. Med tanke på den långa resan från Örnsköldsvik och sen träning torsdag vill vi inte presentera något lag för ens efter fredagens matchvärmning, säger huvudtränare Staffan Lundh.

Preliminär laguppställning

Målvakter:

Lundberg & Eriksson Ek

Backar:

Berglind, Fröland, Blidstrand, Leandersson, Aronsson, Lundegård (?), Lang (?), Hedqvist (?).

Forwards:

Höggren, Franzén, Thorell, Forsberg, Bäck, Persson, Lindström, Eriksson, Berglund, Harju, Eklind, Kokkonen, Lilja, Ekarv.

Allmän info

Det är Ladies Night i Nobelhallen vilket innebär Fri Entré för alla kvinnor!

Till alla andra, köp er biljett här!

Matchen sänds via Cmore

Odds från Svenska Spel:

1,92 – 4,35 – 3,02

Varmt välkomna till Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén