Hockeyallsvenskan - ett getingbo

21 oktober 2019 11:00

Satan vilket getingbo! Den som klarar av att tippa utgången av Hockeyallsvenskan 19/20 borde verkligen belönas med ett riktigt-riktigt fint pris.


Västerås besegrar BIK ena dagen för att få däng av Tingsryd nästa dag. Björklöven vinner i princip varenda match för att sedan helt plötsligt bli nollade av Almtuna.

BIK då? De hakar på i racet där uppe i toppen. Fantastiskt kul att se! Senaste insatsen mot VIK var tudelad. Första halvan var i ärlighetens namn ingen hit. Men under andra halvan gjorde BIK livet surt för Västerås. Nu räckte det inte till poäng och det är ändå inget konstigt med det. Serien är så enormt jämn och man behöver vara på tårna i 60 minuter om en seger ska bärgas.

Man hoppas ju att BIK får använda sig av Lukas Pilö fler matcher framöver. Den högerfattade backen har verkligen visat riktigt gott gry under utlåningsperioden i BIK. Det vore magiskt om sportchef Fröberg skulle kunna förlänga lånet – åtminstone under den tiden som Viktor Berglind är borta med sin handskada.

Man kan ju heller inte sluta tjata om den bredd BIK har i sin trupp denna säsong. BIK har verkligen fyra formationer som alla tillför på sitt sätt. Dessutom känns backbesättning också riktigt stabil. Att man dessutom har två jämna målvakter gör ju inte saken sämre.

Det finns ju lag dock som har enorma bekymmer. AIK och Södertälje har alltid höga krav på sig och nu parkerar 08-lagen på näst sista respektive sista platsen i tabellen.

Kan nog hända grejor i dessa klubbar inom den närmaste framtiden gissar jag utan att säga för mycket.

Vad tror jag då om BIK:s återstod av säsongen? Om ni läser ovanstående så kan ni räkna ut att jag är väldigt positiv. Kan man få lite bättre ordning på sitt boxplay, där man faktiskt är sämst i serien, tror jag att det kan bli riktigt bra.

Att sia om placeringar känns ju mer eller mindre omöjligt, men topp fyra känns väldigt sannolikt. Om man inte får in Pilö igen så tror jag verkligen att man skulle må bra av att få in en annan back beroende på hur länge Berglind blir borta. "Berra" som enligt rykten ska ta bort gipset denna vecka, vi håller tummarna att det är positiva besked!

Drömmen om att få spela ett direktkval framåt våren lever ju i alla fall. Tycker att BIK har varit ganska tydliga med att man kommer att vara med och aspirera om platserna åtminstone. Sedan blir ju Timrå, Björklöven, Västerås och Modo tuffa utmanare.

Jag tackar för mig och ser fram emot att höras snart igen!

Larsåke Wåhlén, Krönikör