BIK Karlskoga värvar back: Välkommen Albert Lyckåsen!

28 september 2021 09:00

BIK Karlskoga värvar backen Albert Lyckåsen från Linköping HC. Albert ansluter till BIK Karlskoga under tisdagsförmiddagen och väntas spela i morgon.


BIK Karlskoga värvar backen Albert Lyckåsen från Linköping HC. Kontraktet gäller över hela säsongen.

20-åriga rightaren Albert Lyckåsen har Bålsta HC som moderklubb men har tillhört Linköpings HC sedan juniortiden och har hunnit spela 11 SHL-matcher för klubben under de tre senaste säsongerna.

Han har också landslagserfarenheter där han tagit silver i Hlinka Memorial och guld med småkronorna säsongen 18/19.

Förra säsongen lånades han ut till Mora IK i HockeyAllsvenskan där han på totalt tio matcher noterades för 4 (1+3) poäng samt till Tranås AIF i Hockeyettan där han på totalt fem matcher noterades för 5 (1+4) poäng. Han draftades som nummer 193 i NHL-draften 2020 av Buffalo Sabres.

"En jättebra lösning för alla tre parterna. Vi värvar en spelare som vi vet är vår för resten av säsongen och kan jobba på och utveckla honom. Albert har mycket hockey i sig och kommer tillföra stabilitet i vår backlinje. Vi visste ju redan innan att vi behövde ytterligare en back och sedan blev det mer akut när Henrik skadade sig. Vi är jätteglada för att Albert är här!"

Albert har funnits på Torstens radar ett tag.

"Ja, han spelade ju i Mora i fjol så vi har ganska bra koll på honom. Det har surrats ett tag kring honom i våra led även tidigare. Han är ung och lovande och för en sådan kille är det viktigt att man får spela mycket, så jag tycker att det är smart tänkt av honom att komma hit till BIK. Förhoppningsvis får han mycket speltid hos oss."

Albert anländer till Karlskoga och Nobelhallen under tisdagsmorgonen och ska träna med laget under förmiddagen. Han är spelklar och förväntas spela morgondagens bortamatch mot Tingsryd.

Läs mer om Albert HÄR.