Gameday i Nobelhallen börjar på Cityradion!

26 oktober 2021 10:00

Du missar väl inte att ratta in Cityradion och lyssna när de kickstartar våra hemmamatchdagar med en livesänd intervju med matchens BIK-lirare?


Programinslaget är nytt för i år - på morgonen inför varje hemmamatch gästar en spelare och ibland även ytterligare någon representant för BIK Karlskoga cityradion för ett livesänt uppsnack inför matchen och för att uppdatera lyssnarna om läget. Sändningstiden är normalt cirka 9.00-9.30.

"Vi kör ju samma sak med Degerfors och inför årets säsong undrade Jakob (Bengtzén) om vi inte ville göra samma sak med BIK. Vi tyckte att det var en väldigt bra idé", berättar Björn Elfström om bakgrunden till den nya satsningen. Killarna på radion turas om att hålla i inslaget men Björn förväntar sig vara den som hörs i etern i det här sammanhanget. "Tanken är att vi snackar lite om både den senaste matchen och matchen som väntar och så fokuserar vi en del på den aktuella spelaren och hans bakgrund och karriär."

Om matchen spelas under helgen görs och sänds programmet på fredagen, vilket till exempel blir fallet den här matchspäckade veckan när vi först möter Almtuna (onsdag) och Mora (fredag) borta innan Västerås kommer hit på lördag med nedsläpp klockan 18.00.

"Med spelaren som vi träffar på fredag blir det många matcher att gå igenom", konstaterar Björn nöjt.

Även om just det här inslaget är nytt för i år är Cityradion en mångårig partner till BIK och ett stående inslag på pressläktaren under hemmamatcherna där man inför match kör sitt uppskattade matchmagasin.

Björn och kollegan Calle (Carl-Johan Andersson) har varit med från starten och kan se tillbaka på många år med BIK Karlskoga:

"Vi har följt BIK Karlskoga ända sedan vi startade 1997. På den tiden kuskade vi runt hela Sverige och sände varenda bortamatch. Det var innan tv kom in i bilden. Idag är vi BIK:s klubbradio och de senaste åren har vi kört vårt matchmagasin som börjar en timme före matchstart. Där intervjuar vi till exempel alltid någon av tränarna och tanken är att fansen som är på väg hit ska få det allra senaste runt laget inför matchen."

Vad tror ni om BIK:s chanser i vinterns minst sagt intressanta upplaga av HockeyAllsvenskan?

"Jag tror att den kommer se ut ungefär som den ifjol, jag tror inte att vi kommer prestera sämre i år", förutspår Björn. "Det spelar ingen roll att HV71 är i ligan nu, vi tror fortfarande på en bra säsong för BIK. Vi har ju en del skador och så några avstängda som ju är på väg tillbaka just nu och det är förstås hårda bud, Samtidigt har en kille som Oscar Eriksson från SAIK har gjort det bra, tycker jag, och Hugo Pettersson är en coming man. Dessutom har vi två kanonmålvakter.Vi har bra förutsättningar för en fin säsong."

Missa för allt i världen inte att ratta in och lyssna på Cityradions morgonvärmning och matchmagasin. Cityradion har en god räckvidd även utanför Karlskoga och många i omgivande städer har upptäckt kanalen. Här kan du läsa mer om kanalen och om hur just du kan lyssna på Karlskogas egen radiokanal, oavsett var du befinner dig.