Intervju med Backman

19 december 2017 10:07

Centern Victor Backman kritade idag på ett 2.5 års kontrakt med BIK Karlskoga. Här får ni en intervju med nyförvärvet!


Hej Victor, varmt välkommen till BIK! Tjena Jakob, tack så mycket!

Hur är känslan av att komma till BIK? Det ska bli skitroligt och en fantastisk möjlighet för mig. Jag hade faktiskt dialog med BIK inför denna säsong, men till slut blev det Finland. Jag är tacksam över att BIK fortfarande var intresserade av mig nu när det blev som det blev.

Du har haft en lite trasslig säsong, berätta! Ja, den har varit annorlunda. Jag började säsongen i Finland, försäsongen gick bra och det kändes rätt. Sen började serien och då gick det lite tyngre, både för egen del och laget. Jag åkte på en lättare axelskada och några veckor senare blev jag sjuk i lunginflammation och blodinfektion. Under sjukdomsperioden fick jag besked om att jag inte längre var önskvärd och lämnade då klubben. De senaste två månaderna har jag varit sjuk, men nu är jag i princip helt återställd och ser verkligen fram emot framtiden i Karlskoga.

Vilka är dina styrkor på isen? Jag skulle säga spelet med puck. Jag gillar att spela i anfallszon även om jag med åren har blivit mer och mer en tvåvägscenter.

Att du gillar att spendera tiden i offensiv zon tyder din förra säsong på när du gjorde hela 56 poäng! Ja, jag fick mycket förtroende av tränarna och en roll som passade mig bra. Jag lyckades också förvalta förtroendet och poängen trillade in, så sammanfattningsvis var det en bra säsong.

Du var lagkapten i Norge men även i Danmark, du trivs som ledare? Ja, jag trivs absolut i den rollen. Det viktigaste är att man är sig själv i alla lägen, oavsett om man är kapten eller ej.

Kanske en blivande ledare även i BIK? Haha, kanske. Skulle man bli tillfrågad i framtiden skulle det givetvis vara en stor ära och något jag skulle vara stolt över.

Vad vet du annars om BIK Karlskoga? Egentligen inte jättemycket, förutom att jag mött laget under flera år i Hockeyallsvenskan. Jag har alltid beundrats över BIKs ”Vi mot världen” känsla, oavsett vilka spelare eller tränare som är i klubben så verkar det finnas något som sitter i väggarna. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av det och samtidigt försöka bidra till den mentaliteten.

Hur ser den närmaste tiden ut? Jag ska träna med laget tisdag och onsdag. Sen är jag kvar i Karlskoga för att träna med hockeygym och juniorerna när laget åker till Örnsköldsvik. Det blir ett litet test på hur man står sig efter den senaste tidens frånvaro. Sedan tar vi det steg för steg efter det.

Tack för pratstunden och lycka till i BIK! Tack!