Marie förstärker på Marknads- och kommunikationssidan

12 maj 2021 08:00

Som en del i BIK Karlskogas plan för nästa steg förstärker klubben även på marknadssidan där Marie Angle tar plats. Huvudsakligt fokus för Marie blir kommunikation, privatmarknad och CSR.


Även på kontoret kan vi presentera ett nyförvärv inför den kommande säsongen. Som en del i vår satsning mot nya framgångar förstärker vi nu på Marknads- och Kommunikationssidan där Marie Angle ansluter.

Marie är inget nytt namn för BIK:are som följer oss via sociala medier och hemsidan. Hon har under tre säsonger arbetat med klubbens kommunikation och har dessutom varit med och utvecklat vårt värdegrundsprojekt BIK på besök i samarbete med skolorna.

Hon kommer med en bred erfarenhet där hon, förutom många år inom skolans värld och som skribent, även studerat och arbetat med strategisk kommunikation och sportmarknadsföring inom hockeyns värld.

Först och främst kommer hon att ansvara för klubbens kommunikation, såväl internt som externt. Det innebär att hon kommer att avlasta Jakob Bengtzén som därmed i högre grad kan fokusera på att fortsätta utveckla samarbetet med våra partners.

BIK Karlskoga vill också utveckla privatsidan för att locka fler supportrar i alla åldrar och med olika bakgrund till klubben och våra matcher. Där kommer Marie ta ett helhetsgrepp.

Såväl BIK Karlskoga som Hockeyallsvenskan vill stå upp för en inkluderande, normkreativ och hållbar hockeymiljö och den här satsningen är en del av detta. Värdegrundsfrågor och så kallad CSR, det vill säga olika sätt för klubben att bidra till samhället, är således en tredje och viktig del av Maries uppdrag. En uppgift är att fortsätta att driva BIK på besök , precis som tidigare.

– Det här är mitt drömjobb! Jag insåg snabbt vilken unik klubb BIK Karlskoga är. BIK-andan och kombinationen av stenhårt, ödmjukt arbete och ett genuint stort hjärta gör Nobelhallen till en fantastisk plats att vara på. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av det här gänget på heltid, säger Marie.

BIK Karlskogas klubbchef är också nöjd med rekryteringen.

– Marie har visat framfötterna under en längre tid och varit en jätteresurs. Hon har varit starkt bidragande till BIK på besök och med hennes kompetens kommer klubben att ta ytterligare ett steg när det gäller kommunikation, privatmarknad och CSR, säger Torsten Yngveson.

Marie tillträder sin tjänst 16/8 och på grund av de osäkra tider vi just nu lever i löper kontraktet över sex månader till att börja med. Redan under sommaren kommer ni dock kunna läsa hennes intervjuer med våra nyförvärv och hänga med på reportage från försäsongsträningen.