Matchens profil: Carl Berglund

20 januari 2021 10:00

Ett mål och ett assist, det är Carl Berglunds facit på sina 25 spelade matcher av HockeyAllsvenskan 20/21. Till kvällens hemmamatch mot Almtuna IS är ytterforwarden matchens profil!


Forwarden Carl Berglund, internt kallad "Bulan", är inne på sin tolfte raka säsong i A-laget och har därmed med råge passerat milstolpen 500 matcher. Det nuvarande kontraktet sträcker sig över den här säsongen.

Beskriv dig själv som spelare!

”Energispelare som är stabil bakåt och som ska vara jobbig att möta.”

Din största styrka på isen?

”Jag ger alltid allt och gör så gott jag kan. Sedan hoppas jag att jag är ganska jobbig att möta, för det vill jag vara.”

Din största styrka utanför isen?

”Omtänksam.”

Något som du vill bli bättre på?

”Jag vill bidra mer offensivt.”

Din roll i laget – vad bidrar du med?

”Jag vill få alla att känna sig välkomna och trivas här. De ska känna att det här är ett kompisgäng där alla mår bra och vaknar varje morgon och känner att det ska bli kul att träffa grabbarna igen.”

Hur ser din personliga målsättning för säsongen ut?

”Jag har ingen egen målsättning. Jag vill, som sagt, förbättra min offensiv för att kunna bidra mer till laget. Sedan vill jag att vi ska få spela slutspelshockey och förhoppningsvis gå långt där.”

Något du inte klarar dig utan…

”Först och främst min familj men tyvärr snusar jag och det klarar jag mig inte heller utan.”

Om du inte var hockeyproffs…

”Jag hade ju gärna varit cykelproffs men det mest realistiska hade ju varit golvläggare. Det jobbar jag redan som när jag har tid över, främst på sommaren.”

Därför spelar jag i BIK!

”Det har varit en dröm sedan jag var liten när jag stod på läktaren och hoppades att få spela i alla fall EN match här. Det är fortfarande min dröm att få spela här i BIK Karlskoga.”


Headcoach Karl Helmersson om "Bulan":

”En energispelare som alltid gör sitt yttersta för klubben och laget. En riktig Karlskoging som även är väldigt viktig bredvid isen. Ska vara jobbig för motståndarna att möta.”