Hetaste snacket på upptaktsträffen
Publicerad: 2019-09-17
HockeyAllsvenskan har genomfört årets upptaktsträff - och här är lite av det som sades under utfrågningen på scenen. Från BIK Karlskoga representerade lagkaptenen Mikael Eriksson och huvudtränare Staffan Lundh.

Se hela upptaktsträffen i repris!

Kristianstad-forwarden Johan Lundgren: "Vi kommer behöva prestera på hög nivå hela säsongen. Vi tror inte bara på att hålla oss kvar, utan vi ska ta en slutspelsplats också."

Almtuna-kaptenen Per Svensson om att laget fick en friplats: "Jag vet inte om vi också ska räknas som nykomling. Givetvis var det skönt att veta att man fick behålla jobbet och spela kvar i ligan."

Kristianstad-tränaren Mikael Gath om spelidén: "Vi ska fortsätta med spelet från ettan. Vi vill vara kreativa och offensiva. Vi har ytterligheter i truppen, någon som kan sätta in en tackling, någon som kan slå en tunnel."

Almtuna-tränaren Martin Gudmundsson om att bygga ett lag i ett sent skede: "Först och främst hinner man inte sova så mycket under den tiden. Efter förutsättningarna och ekonomin så har vi fått ihop en hungrig trupp. Vi har hittat tillbaka till vårt id och ska vara ett hårt jobbande lag."

Almtuna-tränaren Martin Gudmundsson om Nikolai Belov: "Fick nys om honom sent i juli. Han skulle ta upp sin karriär efter att ha varit skadad i två år. Vi fick lov att testa honom i ett par veckor och gick därefter vidare. Han kommer hjälpa oss mycket i vårt spel."

Almtuna-tränaren Martin Gudmundsson om att tippas i botten: "När du tippar oss i botten Mike (Helber) så brukar det gå bra, och vice versa. Vi tar det lite match för match. Vi är ödmjuka i och med att vi trillade ur ifjol."

Tingsryd-spelaren Rasmus Bengtsson om att laget vann allt på försäsongen: "Spelet har varit upp och ner, men har man tagit åtta raka så får man vara nöjd med det."

Tingsryd-spelaren Rasmus Bengtsson om att formen toppats för tidigt: "Det vet jag inte… det är vinnarkultur som skapas."

Karlskrona-kaptenen Niklas Johansson om att tippas i botten: "Jag kan väl säga att hade jag tittat på truppen och inte sett oss på försäsongen så hade jag tippat likadant, men känslan jag har, som vi spelar och hur vår grupp utvecklats, så tror jag vi kommer kämpa om högre platser än det där."

Karlskrona-sportchefen Patric Larsson om att Mats Lusth plockats in som ny tränare: "Han har tröttnat på dragracing, så det var inte svårt att övertyga honom. Han är en rutinerad tränare som vi behöver, han har en bra on- och off-knapp, och kan ryta i. Vi känner oss bekväma med det valet."

Tingsryd-tränaren Magnus Bogren om Sverige kan lära något från dansk hockey: "Nej, det vet jag inte, vi är mer ledande än vad de är. De tittar nog mycket på oss."

Tingsryd-tränaren Magnus Bogren om svaret att ingen vill spela i Tingsryd: "Jag vet inte vad det beror på… vänder du på frågan och frågar alla som varit i Tingsryd innan så har de älskat att vara här. Man får komma hit och se hur bra det är."

Tingsryd-tränaren Magnus Bogren om förlustfria försäsongen: "Det visar att vi är duktiga på att vinna och det skapar en kultur att vinna. När vi tävlar om poäng blir detta viktigare, vi har snackat mycket under försäsongen om att skapa en kultur att vinna så mycket som möjligt."

Västervik-tränaren Mattias Karlin om varför han hela tiden blir kvar i Västervik: "Det är väl vattnet… familjen och jag trivs bra, barnen har vuxit upp där så det är lite av varje. Framförallt är det att det gått helt okej och att jag trivs bra i klubben.

Västervik-tränaren Mattias Karlin om det går att etablera Västervik i HockeyAllsvenskan: "Jo, men det behövs lite nya grejer. Ny hall. Skokartongen kanske inte håller måttet. Lite utanför också, mer fans, större organisation. Det kan gå, men det görs inte på en säsong."

Vita Hästen-tränaren Tony Zabel om Marcus Erikssons träningsvilja: "Jag stod upp för honom häromdagen när jag fick frågan om att han inte tycker om att träna. Det är bara att komma och titta när han tränar så ändrar man nog sig där."

Västervik-backen Niklas Folin om förväntningarna: "Jag tror vi gillar att vara underdogs. Det är bara att köra därifrån."

Vita Hästen-backen Jacob Spångberg om läget i laget: "Jag tycker att vi har tagit steg hela försäsongen. Matchen senast såg riktigt bra ut. Det handlar mycket om att alla ska förstå vår spelidé till 100 %, då kan det bli en bra säsong."

Södertälje-kaptenen Christopher Liljewall om slagstyrkan: "Det är svårt att säga, vi har inte riktigt hittat vår identitet fast vi är på rätt väg. Jag tror vi kan smyga lite i vassen och vara med i toppen."

Södertälje-kaptenen Christopher Liljewall om att producera utan Nicolai Meyer och Sebastian Dyk: "Det är inget som jag fokuserar på, jag ska bidra med hårt jobb och då kommer ofta poängen."

AIK-kaptenen Jacob Dahlström om ombyggnationen: "Vi bygger verkligen om. Vi har inte alls många kvar sedan ifjol. Vi kommer satsa på att utvecklas under säsongen. Till slut ska vi hitta vår idenitet också."

AIK-kaptenen Jacob Dahlström om förväntningarna: "De är höga som alltid. AIK är en storklubb och vill vara med och slåss i toppen. Topp sex är vårt mål."

Södertälje-tränaren Ulf lundberg om gruppdynamiken: "Det handlar mycket om det. Serien kommer antagligen att bli lika jämn som vanligt så det handlar om att få ihop gruppen. Vi har lärt oss en del ifjol med spelare in och ut, och vi tror på att ge gruppen vi har fullt förtroende i år."

Södertälje-tränaren Ulf Lundberg om han tror att det finns bredd i den offensiva produktionen: "Jag tycker det. Inte nog med nyförvärven som nämnts, vi har några från ifjol som har sparkapital sedan ifjol och som är revanschsugna och som vill visa vad de gå för."

AIK-tränaren Jussi Salo om alla tryout-spelare: "Det har fungerat bra tycker jag. Vi fick börja med en mindre budget än ifjol så vi fick chansen att hitta nya talanger från J20 och ettan. Det har varit lättare att ta beslut när vi känt killarna."

AIK-tränaren Jussi Salo om att ha ett helt nytt lag: "Det krävs tålamod. Vi har sjutton nya spelare, bara fem kvar sedan ifjol. Mindre spelarbudget, ny ledarstab… kommer ta tid, allt är inte klart ännu. Vi hoppas att tålamodet finns."

Karlskoga-kaptenen Mikael Eriksson om materialet: "Jag har varit med när det fanns träklubbor också, så jag börjar bli gammal."

Karlskoga-kaptenen Mikael Eriksson om BIK-andan: "De flesta här inne tycker att man ska vara en gris, men vi ska spela bra hockey med fart och vinna till vilket pris som helst."

Mora-spelaren Emil Bejmo om SHL-planerna: "Jag tror vi ska vara försiktiga med att säga att vi ska studsa tillbaka direkt. Vi ska bygga en kultur och något som vi kan stå för, något som vi tappat senaste året. Vi ska bygga om och bygga rätt, men visst vill vara med och spela så högt upp som möjligt."

Karlskoga-tränaren Staffan Lundh om Mikael "Daggen" Eriksson och hans parallella domarkarriär: "Han har inte ändrat sig så mycket, han är den gamla vanliga Daggen."

Karlskoga-tränaren Staffan Lundh om BIK-andan: "Äh, lite av den grisiga stilen har försvunnit, det går inte att hålla på som för tio år sedan. Ser vi i fairplay-ligan ifjol så hade vi minst tvåor av alla lag. Jag vet inte om man misslyckats som BIK-tränare då…"

Karlskoga-kaptenen Mikael Eriksson om domarkarriären: "Målet är att bli SHL-domare, kanske NHL-domare. Det har gått väldigt bra hittills och det är lärorikt."

Mora-tränaren Jeff Jakobs om att "bara" vara 30 år: "Åldern går inte att göra så mycket åt. Visst kan man ifrågasätta min ålder och vad jag kan, men jag får över tid övertyga med mina idéer. Ju äldre du blir och ju mer erfarenhet du får, ju bättre tränare blir man."

Mora-tränaren Jeff Jakobs om att leda nysatsningen men bara ha ett ettårsavtal: "Gör jag ett bra jobb så kanske Mora förlänger. Vi ska sätta en plan i verket som ska leva över tid. Mitt jobb är att starta nysatsningen."

Björklöven-kaptenen Fredric Andersson om nye sportchefen Per Kenttä: "Per Kenttä har kommit in och har dragit med sig en positiv anda till föreningen. Han är aktiv och med lite överallt. Han kallas för Jesus av fansen, men han brukar säga att han inte kan gå på vatten."

Björklöven-kaptenen Fredric Andersson om målvakten Joe Cannata och att han murar igen helt på träningarna: "Ja, han kan vara jobbig på träning, man kliver av isen med lågt självförtroende. Det är desto roligare när man väl gör mål på honom."

Västerås-kaptenen Fredrik Johansson om Emil Kruse: "Han är en jätteduktig målvakt, stabil ifjol i Västervik. Han ser bra ut nu också. Även Jesper Myrenberg, en yngre kille, har sett vass ut."

Björklöven-tränaren Joakim Fagervall om att bygga ett lag idag jämfört med förr: "Det är stor skillnad. Det är enklare idag och snabbare processer. Det finns inte de här stommarna med äldre spelare kvar, de där utvarna som satt inne i hörnet på omklädningsrummet och bestämde."

Västerås-tränaren Thomas Paananen om säsongen: "Vi är trygga i det vi håller på med. Vi vill jobba vidare med de grejerna som gjorde oss framgångsrika ifjol."

Timrå-spelaren Jonathan Dahlén om nyckeln till sin egen framgång i vinter: "Glädjen framförallt, jag är en duktig spelare när jag är glad. När jag inte tycker det är kul… ja, då är det korpen kanske."

MODO-backen Anton Öhman om lagets backbesättning: "Jag tycker att vi har en av de bästa i ligan om man ser till rutin och talanger."

MODO-backen Anton Öhman om laget kan gå upp i SHL: "Absolut. Ser man ifjol så gick det upp två lag samtidigt som vår trupp ser stark ut i år."

Timrå-tränaren Fredrik Andersson om Jonathan Dahlén: "Vi vet att Jonathan är en fantastiskt bra spelare när han mår bra. Han kommer från en säsong som var splittrad. Jag har haft honom innan och vet vilka kvaliteter han sitter på. Mitt och teamets uppgift blir att få fram det. Det måste få ta lite tid. Vi måste ha tålamod med honom. Många här inne förväntar sig stordåd och att han ska bidra med mycket, men han behöver som sagt lite tid."

Timrå-tränaren Fredrik Andersson om Victor Brattström: "Victor är en fantastiskt bra målvakt. Med den kunskaper jag har så tror jag att han kommer ta sig till NHL. Vi ska vara lite försiktiga med honom. Det är en utsatt situation. Han måste få erfarenhet från att stå många matcher på kort tid, det är enklare att vara backup utan press på sig. Att spela under press är nytt för honom. Vi ska jobba med hans mentala bitar."

MODO-tränaren Björn Hellkvist om den ändrade självbilden i MODO: "Jag upplevde under föregående säsong att inte alla i klubben uppskattade uppgiften att spela i HockeyAllsvenskan och leda laget tillbaka till SHL. Det var ett stort arbete att gå igenom, men på något sätt vände vi färjan i en älv ifjol."

MODO-tränaren Björn Hellkvist om Mattias Norlinder: "Han har en exceptionellt fin skridskoåkning. Han har klubbteknik, händer, blick för spelet. Men det stora med Matte är inte det. Det är att han lever som ett proffs. Han äter som ett proffs, han sover som ett proffs, han förbereder sig som ett proffs."

MODO-tränaren Björn Hellkvist om favorittrycket: "Det är en hälsosam press. En skola man går igenom under en säsong. Vill man slåss hela vägen måste man hantera press under vägens gång. Det är inget mot en sjunde och avgörande match, då är det press på riktigt."

BIK Karlskoga