Med plock och stöt på Helmia Karlskoga

11 november 2021 15:00

I måndags tog vi med plock, stöt och diverse andra hockeygrejer och åkte till Helmia Karlskoga och deras Helmiavecka. På plats fanns ett helt gäng spelsugna unga supportrar.


Marcus Hellgren-Smed, Arvid Aronsson, David Lilja och Edwin Lindström, det vill säga en målvakt och tre utespelare äntrade på måndagseftermiddagen Helmias fina bilhall. Fyra målvakter lämnade några timmar senare byggnaden - när kidsen ville testa på hockey var det bara att för utespelarna att snällt kliva in i kassen.

Nu ska dock inte Marcus vara alltför orolig för att få konkurrens om målvaktsspaden - även om Arvid, David och Edwin gjorde sitt bästa med plock och stöt lär det inte vara någon omskolning på gång. Men det såg definitivt ut som om både barnen som sköt och även de tillfälliga målvakterna hade riktigt kul. Barnen med föräldrar droppade in i en strid ström under eftermiddagen och när hänget med spelarna var avklarat fick barnen dessutom varsin godispåse med sig hem från Helmia.

"Helmia har varit med oss i BIK Karlskoga i många år och är en av våra större partners. Det är kul att få komma hit och visa upp oss och kul att det finns ett så stort intresse för oss, inte minst bland kidsen", säger Jakob Bengtzén från BIK Marknad.

"Vi kör vår Helmiavecka på alla våra anläggningar just nu med olika kampanjer på allt från grejer i butiken till nybilar", berättar Martin Florén som är säljare på Helmia. "Just nu får man till exempel tillbehör för 5000 kronor om man beställer en ny bil. Under veckan ordnar vi dessutom lite olika event tillsammans med våra partners och här i Karlskoga är det kul att BIK ställer upp och vara med. Det är många som vill spela hockey med spelarna."

Martin är själv en stolt BIK:are som ser fram emot nästa hemmamatch på fredag:

"Jag tycker att det ser bra ut, riktigt bra. Det är kul att se hur BIK alltid lyckas få ihop laget varje år."


Läs mer om Helmia och hur du kan göra fina fynd under årets Helmiavecka här.