Huvudtränare för juniorlagen spikade

20 maj 2020 09:00

BIK Karlskoga kan idag presentera vilka tränare som kommer att leda juniorlagen kommande säsong. Det handlar om Peter Larsson, Linus Rundgren samt Christian Carlsson!


Det händer mycket i BIK Karlskogas juniorlag. Förutom flera nya ansikten kring juniorlagen är även klubbens nya lokala ishockeygymnasium strax igång. BIK, som under många år har snubblat på målsnåret i jakten på en SuperElit-plats, har målsättningen glasklar. Klubben vill upp i Sveriges högsta juniorliga.

Peter Larsson heter J20:s nya huvudtränare. Han är född 1988, kommer ursprungligen från Grästorp där han också varit assisterande tränare. Senast kommer Peter från två år som tränare i Lidköping.

Nu väntar en heltidstjänst i BIK som huvudtränare för J20 samt instruktör på Hockeygymnasiet, både NIU och LIP.

– Det ska bli väldigt roligt att få chansen i BIK. Det finns en kultur i klubben som jag gillar och jag ser verkligen fram emot säsongen. Jag hoppas vi kan fortsätta att utveckla spelare som på sikt ska kunna ta steget upp i vårt A-lag samt att J20 ska nå den efterlängtade SuperElit platsen, säger Peter Larsson.


Ny tränare på J18-laget blir Linus Rundgren. Linus är född 1990, kommer från Örebro och har hockeybakgrunden i Örebro, Arboga, Lindlöven och Hallsberg.

Rundgren kommer att arbeta deltid i klubben och det blir en kombinerad tjänst med fokus på J18 och hockeygymnasiet.

– Jag är väl lite av den typiska hockeynörden. Hockeyn har alltid varit en stor del av mitt liv och jag ser detta som en jättechans att få komma till BIK. Det är en fin förening med många hockeykunniga människor och känslan är att vi kommer få en bra stab runt junior, säger Linus Rundgren.


Christian Carlsson heter klubbens nya tränare på J18-1 laget. Med 20 A-lagssäsonger i bagaget behöver "Cribbe" ingen närmare presentation. Senast kommer Carlsson från tränare i BIK-ungdom och nu väntar huvudansvar i J18-1, där många spelare från det lokala hockeygymnasiet kommer att spela.

– Det nya lokala hockeygymnasiet blir ett väldigt lyft för staden och klubben. Jag hoppas grabbarna förstår vilken chans detta är och vilken möjlighet att vara kvar och spela hockey i BIK. Tidigare har spelare som ej kommit in på NIU fått flytta till andra klubbar. Nu kan man i lugn och ro fortsätta utvecklas i moderklubben, säger Christian Carlsson.


– Skönt att ha alla på plats. Det har varit väldigt många sökande till tjänsterna vilket såklart är glädjande. Dessa tre killar står för mycket av det BIK vill stå för och det ska bli oerhört spännande när allt är igång i höst, säger BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson.

BIK Karlskoga hälsar samtliga tränare varmt välkomna!