Inför IF Björklöven - BIK
Publicerad: 2019-01-06
Redan under lördagen styrde BIK Karlskoga bussen norrut mot Umeå för match mot IF Björklöven i Hockeyallsvenskans 34:e omgång. Nedsläpp sker 17.30 i A3 Arena.

Dagens motståndare Björklöven har på 33 matcher spelat in 46 poäng, vilket ger ett poängsnitt på 1,39/match. Senast kommer laget från en tung 6-2 förlust mot Tingsryd på bortaplan. Lövens mål gjordes av Hardy Häman Aktell och August Tornberg.

– Vi har tyvärr gjort det här förut i Tingsryd då vi av nån oklar anledning släpper in mål i början. Första minuterna tycker jag är bra men så sitter vi helt plötsligt fem minuter senare och ligger under med 3-0, sa tränare Joakim Fagervall efter matchen mot TAIF.

Björklöven har tre spelare på 20 poäng, nämligen Fredric Andersson, Emil Lundberg och Jacob Andersson.

Oscar Masiello har stått flest matcher och räddar 90,62% av alla skott och släpper i snitt in 2,50 mål/match.

Laget är tredje sämst i ligan i powerplay och gör bara mål på 16,38 av alla försök. I boxplay ligger Löven på en elfteplats (75,93%).


BIK Karlskoga har inte alls fått till det efter jul utan kommer till kvällens match med tre raka förluster. Senast blev IK Pantern för svåra hemma i Nobelhallen, slutresultatet skrevs till 2-3.

– Att kämpa och slita för mål men inte få någon utdelning, istället för som förut, när det kändes som om vi fick mål på nästan allt, stressar nog killarna mer just nu, sa tränare Staffan Lundh efter förlusten mot IKP.

Fredrik Forsberg toppar den interna poängligan med 25 inspelade poäng. Gustaf Franzén ligger tvåa (23p) och Gustaf Thorell trea (20p).

BIK ligger sexa i powerplaystatistiken (20,35%) och fyra i boxplayligan (82,61%).

Henrik Lundberg har spelat 23 av 33 matcher och räddar 92,32% av alla skott emot sig.

Läget i BIK

BIK Karlskoga är aningen decimerat för tillfället. Fredrik Forsberg, Juliuz Persson, Viktor Lang är på skadelistan. Sedan tidigare är Olle Eriksson Ek och Oskar Bäck på Junior-VM. Centern Gustaf Franzén, som har varit ett frågetecken på grund av sjukdom, spelar däremot.

– Vi startar med samma lag som senast. Den enda skillnaden i laguppställningen är att junioren Hugo Bergström tillkommer, säger ass. tränare Johan Schoultz inför kvällens match.

– Olle och Bäck är med igen till veckan och några av de skadade spelarna närmar sig så smått en comeback, fortsätter Johan.

– Det bör vara två revanschsugna lag som möts ikväll. Björklöven spelar med en hög fart och kommer bli en svår nöt att knäcka, men vi ska ge dem en rejäl match och hoppas hoppa upp på vinnarspåret igen, avslutar Schoultz.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter

Henrik Lundberg (William Kias)

Backar

Ricard Blidstrand - Henrik Larsson

Dennis Fröland - Alexander Leandersson

Victor Berglind - Jacob Lundegård

Arvid Aronsson

Forwards

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén - Nikola Pasic

David Lilja - Victor Ekarv - Jonatan Harju

Axel Lindström - Mikael Eriksson - Carl Berglund

Fredrik Höggren - Oliver Eklind - Jesper Kokkonen

Hugo Bergström

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Matchodds från Svenska Spel:

2,10 - 4,15 - 2,75

Nästa hemmamatch spelas på onsdag då AIK Hockey gästar Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén