Inför BIK – Modo Hockey

10 oktober 2018 08:00

Omgång sex står för dörren när BIK Karlskoga gästas av ett formstarkt Modo Hockey. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen. Varmt välkomna!


Gästande Modo har startat Hockeyallsvenskan 18/19 på ett riktigt bra sätt och plockat 15 av 18 möjliga poäng. Enda förlusten kom på Johanneshov där man likt BIK Karlskoga blev nollade. BIK-bekantingen Henrik Björklund leder Modos interna poängliga med sina sju poäng, fördelat två mål och fem assist. Erik Hanses har vaktat kassen vid samtliga sex tillfällen och ligger på 90.91 i räddningsprocent.

– Resultatmässigt är starten allt vi kunnat önska, vi fick en liten näsbränna och kunde ta lärdom av vad vi gjorde rätt och fel i den matchen. Sedan prestationsmässigt är det lite ömsom vin ömsom vatten. Så lite får vi grotta ned oss i detaljer för det är saker och ting som vi kan putsa på helt klart, säger Björn Hellkvist till MODO Channel.

BIK Karlskoga har likt Modo också startat serien på ett positivt sätt. Fyra segrar och två förluster hittills placerar laget på en femteplats i tabellen. Senast blev det en poäng efter 4–3 förlust i sudden mot Västervik.

– En match där vi börjar dåligt för att sedan tar över. Starkt av oss att vända 0–2 till 3–2, sen surt att de kvitterar sent, men det kunde ha slutat lite hur som helst, säger Staffan Lundh om den senaste matchen.

Fredrik Forsberg leder den interna poängligan med sju inspelade poäng, tre mål och fyra assist.

– Det blir spännande att få mäta oss med Modo. De har startat säsongen bra och är en av förhandsfavoriterna, men vi har en bra känsla i laget och ser verkligen fram emot matchen, säger Staffan Lundh inför kvällens möte med Modo.

Läget i BIK

Linus Rotbakken tränar för fullt igen efter hjärnskakningen, men kommer ej att spela mot Modo. Det gör inte heller forwarden Gustaf Thorell som även han åkt på en hjärnskakning.

– Det blir några ändringar. Ekarv är tillbaka efter sjukdom, han spelar center mellan med "Calle" och "Daggen". David Lilja går in och spelar istället för "Gurra". Harju startar som 13e forward, avslutar Staffan.

BIK ställer upp med följande lag

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Victor Berglind - Viktor Lang

Arvid Aronsson – Jacob Lundegård

Alexander Leandersson - Dennis Fröland

Ricard Blidstrand

Forwards:

David Lilja - Gustaf Franzén - Fredrik Höggren

Jesper Kokkonen - Oskar Bäck - Fredrik Forsberg

Carl Berglund - Victor Ekarv – Mikael Eriksson

Axel Lindström - Oliver Eklind – Juliuz Persson

Jonatan Harju

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Odds från Svenska Spel:

2.42 - 4,30 - 2,29

Varmt välkomna till Nobelhallen!