Inför Västerås IK - BIK
Publicerad: 2019-01-23
Hockeyallsvenskan går in i sin 39:e omgång och fjärdeplacerade BIK Karlskoga ställs mot tabelltrean Västerås IK på bortaplan. Nedsläpp sker 19.00 i ABB Arena!

Kvällens motståndare Västerås har en fin form och har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. I fredags tog laget en klar 5-2 seger mot IK Pantern på bortaplan, efter två mål av Mikael Frycklund och ett mål vardera av Sebastian Benker, Alexander Lindelöf och Kalle Östman.

– Jag är jättenöjd över hur vi hanterade matchen. En grym insats av spelarna. En hundraprocentig insats i powerplay. Det kändes riktigt bra. Våra specialteams är bra, vårt försvarsspel är bra, och så hade vi bra effektivitet. Det är därför vi vinner idag”. Nu har vi ledigt lördag - söndag innan vi träffas för träning på måndag. Då börjar laddningen för match mot Karlskoga hemma på onsdag, sa tränare Tomas Paananen efter matchen mot IKP.

I toppen av VIK:s interna poängliga hittar vi Kalle Östman på 32 poäng, fördelat 9 mål och 23 assist. På en andraplats ligger Mikael Frycklund (29p) och trea hittar vi Lukas Zetterberg (28p).

I powerplay är laget bäst i serien och gör mål på fina 28,07% av alla numerära överlägen. I boxplay placerar sig laget på en femteplats och reder ut 80,53% av alla boxplay.

JVM-målvakten Samuel Ersson har vaktat kassen flest gånger, totalt 22 matcher och visar upp en räddningsprocent på 93,79.


BIK Karlskoga har likt Västerås vunnit fyra av de fem senaste matcherna. I söndags knep BIK Karlskoga två poäng mot Tingsryds AIF efter seger med 2–1. Målskyttar var Oliver Eklind och Dennis Fröland.

– Med tanke på att vi länge var i underläge är jag nöjd med två poäng. Vi viker aldrig ner oss och var värda att till slut vinna, sa Staffan Lundh efter matchen mot TAIF.

Fredrik Forsberg och Gustaf Franzén delar den interna poängligaledningen med 25 poäng vardera. På en tredjeplats ligger Gustaf Thorell på 23 poäng.

I powerplay är BIK statistiskt sett ligan sjätte bästa lag och gör mål på 20% av alla numerära överlägen. I spelet i boxplay klarar laget av 83,96% av alla utvisningar emot (4:a i serien).

Henrik Lundberg har vaktat kassen vid 27 matcher. Han räddar 92,54% av alla skott och släpper i snitt in 2,24 mål/match.

Läget i BIK

Frånvaroläget är oförändrat gentemot den senaste matchen. Det betyder att backen Viktor Lang och forwarden Fredrik Forsberg står över på grund av skada.

– Vi åker till Västerås med två målvakter, sju backar och tolv forwards. Olle vaktar kassen. Axel och "Gurra" byter plats, annars inga förändringar, säger assisterande tränare Johan Schoultz.

– Det ska bli roligt att möta Västerås igen, det var längesen sist. De är ett skridskostarkt lag som ligger på hårt. Mycket puckar i djupled och vi förväntar oss en riktigt tuff match. De är i toppen av en anledning, vi måste upp i en hög nivå för att matcha dem, avslutar Schoultz.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter:

Olle Eriksson Ek (Henrik Lundberg)

Backar:

Ricard Blidstrand - Henrik Larsson

Alexander Leandersson - Dennis Fröland

Victor Berglind - Jacob Lundegård

Arvid Aronsson

Forwards:

Axel Lindström - Gustaf Franzén - Juliuz Persson

David Lilja - Oskar Bäck - Jonatan Harju

Gustaf Thorell - Mikael Eriksson - Carl Berglund

Jesper Kokkonen - Oliver Eklind - Fredrik Höggren

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

2,12 - 4,25 - 2,82

Nästa hemmamatch spelas på fredag när Västervik IK gästar Nobelhallen.

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén