Två nya och en nygammal in i laget
Publicerad: 2018-01-02

BIK Karlskoga fortsätter att göra förändringar i spelartruppen. På dagens träning hittar vi tre nya ansikten jämfört med gårdagens ispass. Backen Arvid Aronsson återvänder till BIK och forwardsen Fredrik Forsberg från Leksand och Rodrigo Abols från Örebro tränar med laget redan idag.

Arvid har som bekant redan spelat fyra matcher i BIK Karlskoga och svarat för fina insatser. Han har även spelat 13 SHL-matcher och 12 matcher i J20 SuperElit med Örebro.

- Arvid kommer att vara här tills vidare. Vår önskan är att han stannar hos oss resten av säsongen och det finns det goda chanser till, säger klubbchef Torsten Yngveson. Läs mer om Aronssons karriär här!

Fredrik Forsberg har denna säsong svarat för 7 poäng (3 mål och 4 assist) på 26 matcher i Hockeyallsvenskan. Fredrik har också spelat två matcher för Leksand J20 lag och noterats för två passningspoäng.

- Fredrik ansluter från Leksand. Han kommer först och främst att spela kommande fem matcher med oss, sedan ska vi utvärdera läget, säger Torsten. Läs mer om Forsbergs karriär här!

Rodrigo kommer senast från 26 matcher i SHL och Örebro. Tidigare har Rodrigo spelat i WHL och QMJHL där han svarade för hela 111 poäng på två säsonger. Han har även 14 KHL-matcher på meritlistan.

- I Rodrigos fall tar vi det från dag till dag. Vi ska känna på varandra och tycker vi båda att lösningen är bra så kan han mycket väl bli kvar, fortsätter Torsten. Läs mer om Rodrigos karriär här!

- Alla dessa tre spelare är tillgängliga för morgondagens match mot Almtuna. Även provspelaren Matej kommer att spela och Victor Backman kommer också att debutera efter sin sjukdom, avslutar klubbchef Torsten Yngveson.

I och med dessa förändringar kommer Adam Byström Johansson att lånas ut till division 1.

Jakob Bengtzén