Steen: "Det finns en mentalitet som jag gillar"

24 juli 2020 10:05

Tidigare under dagen presenterade BIK Karlskoga målvakten Stefan Steen, senast i Sport i finska Liiga. Här bjuder vi på en intervju med det senaste tillskottet!


Varmt välkommen till BIK!

Tack så hjärtligt!

Hur är känslan efter påskriften?

Känslan är svinbra. Jag har aldrig spelat i BIK, men ändå känns det som jag känner till klubben ganska väl. Jag har flera kompisar som genom åren representerat laget och alla har bara gott att säga.

Varför väljer du Karlskoga?

Det finns en mentalitet som jag gillar. En "vi med dem" känsla som jag älskar att få bli en del av. I övrigt verkar det vara ett jäkla go i laget och en sammanhållning som sticker ut.

Är det några i årets lag som du känner till?

Hockeyvärlden är inte särskilt stor, så visst känner jag igen en hel del. Bäst känner jag nog Thorell, Berglind och "Daggen".

Du har spelat i SHL i många år, vilka förväntningar har du nu när du kliver in i Hockeyallsvenskan?

Det ska bli riktigt kul, ligan håller bra nivå. Sen ser jag fram emot det nya seriesystemet. Slutspel är det bästa som finns och spela länge med BIK framåt våren vore fantastiskt.

Hur skulle du annars beskriva dig själv som hockeymålvakt?

Det är alltid svårt att beskriva sig själv, men på senare år har jag nog utvecklats till en mer hybrid målvakt. Förr var det mycket push and block. Jag kommer senast från ett år i Finland och fått med mig lite från den skolan. I övrigt försöker jag hålla mig lugn och sprida en trygghet.

Tack för samtalet, ses om några veckor!

Tack själv, det ska bli jätteroligt!