Vem är vem i BIK Karlskoga?

16 september 2019 08:00

Vem i laget är den bästa fikafixaren, kommer att göra flest mål, är lagets fredsmäklare eller är helt enkelt snyggast? Vi satte oss ned med kapten Daggen och redde ut alla frågetecken.


Vem känner laget bäst om inte lagets kapten? Förra årets snack med Daggen lästes av många (inte minst av spelarna själva som hade förvånansvärt bra koll på utmärkelserna) så vi kör en favorit i repris även i år. Dock med nya utmärkelser.

Vi rivstartar med frågan: Vem är lagets största talang?

”Det måste vara antingen ’Kokko’ (Jesper Kokkkonen) eller ’Foppa’ (Fredrik Forsberg)... Jag säger Kokko – han har så otroligt mycket skills i sig och det ser ofta så enkelt ut för honom när han gör saker.”

Lagets försäsongskung?

”Jag säger 'Kokko' där också, faktiskt. Jag tycker att han har drivit laget otroligt med sin speed och jag tycker att han har varit bra i alla matcher. Han har varit grym under försäsongen och kommer bli viktig för oss framöver.”

Lagets DJ?

”För det första – det är så otroligt dåligt på den fronten! (Oliver) Eklind är DJ inför match och sedan är det en blandning av (Filip) Ahl och Kevin (Ekman Larsson). Det är blandad kompott, kan jag säga, och de får en del skit för det också. På fredagar är det ’Foppa’ och då är det schlager som gäller.”

”Om man säger så här: det gamla gardet har varit med om en av världens bästa DJ:s, DJ Lime, det vill säga jag. De har därmed fått med sig en hög standard så jag förstår att de klagar mycket på de DJ:s som vi har nu, haha.”

Lagets mest pålästa? ”(Victor) Berglind brukar ha bra koll, speciellt på sport. I allt annat är det nog (Henrik) Lundberg. Det KÄNNS som att han är väldigt smart. Fast han kanske bara luras, haha.”

Lagets fredsmäklare?

”’Frölle’ (Dennis Fröland) får jag nog säga där. Det blir alltid lugnt när han går in i en situation.”

Lagets fansfavorit?

”Det måste väl vara ’Högga’ (Fredrik Höggren)? Ingen motivation krävs där, inte med hans 17 säsonger i laget. Den utmärkelsen förtjänar han!”

Lagets genombrott i vinter?

”Jag tror på Nikola Pasic.”

Lagets bästa fikafixare?

”Ojojoj… Så här långt Ahl, som hade med en fantastiskt fin hembakad kokoskaka. Han påstår att han hade gjort den själv men hans tjej var här samtidigt så vi är vet inte riktigt hur det ligger till… Men den var jäkligt god, alltså!”

Lagets terrier?

Svaret kommer blixtsnabbt: ”Det är ’Bulan’ (Carl Berglund).”

Lagets lugnaste?

”’Leo’ (Alexander Leandersson).”

Lagets ståuppkomiker?

”Det måste vara (David) Lilja. Dock tror jag inte att han själv vet hur rolig han är ibland. Ibland skrattar man så man håller på att dö.”

Lagets mesta mästare?

”Det är jag, det, haha. Eller, förresten: ’Foppa’ har inte förlorat en enda träning, han är definitivt den mesta mästaren.”

Lagets snyggaste?

”Där får vi väl gå på gubbsnyggheten och säga ’Högga’.”

Lagets sweet talker, det vill säga duktig på att snacka omkull folk?

”Där får jag nog säga Lilja igen. Vi var ute för några helger sedan och han är RIKTIGT duktig på att snacka, alltså.”

Lagets lydigaste?

”’Leo’. Han går inte mot röd gubbe, han inte.”

Lagets bästa poängplockare i vinter?

”’Foppa’.”

Lagets bästa målskytt i vinter?

”’Foppa’.”

Lagets polis?

”Det är nog jag.”

Lagets pedagog?

”Hm, det är nog ’Gurra’ (Gustaf Thorell). Han har ju faktiskt jobbat en del i skolan.”

Lagets kock? Det finns väl en del matlagningsintresserade i laget så det borde finnas en viss konkurrens om den utmärkelsen?

”Ja, det gör det men ’Bulan’ är riktigt bra. Han brukar skicka bilder på saker han har lagat och överlag har han bra koll på kryddor och sådant.”

Lagets bästa tacklare?

”Det är Lilja, han säger ju själv att ’tackla och passa’ är hans främsta egenskaper, haha. Sedan är han sämst på försvarsspel. Det är hans egna ord, så det får vi ju gå på.”

Lagets oömaste/tåligaste

”Det är inte många som lägger sig ned i första taget i det här laget. Men ’Gurra’ kör på även fast han har ont.”