Krönika: "Tre ynka dagar kvar"

17 september 2019 10:00

Nu jäklar närmar sig seriepremiären med stormsteg. Då kan vi stå ut med lite gråare och tråkigare väder.


Läste att någon hade satt ihop en "försäsongstabell": Tror inte det finns mycket som är mer ointressant än det? Vad säger det egentligen? Beror väl helt på vilket motstånd man haft? Tingsryd toppade den "ligan". Kikade igenom deras träningsmotståndare lite närmare. Inget ont om lag som Nybro, Troja och Stjernen. Men skrämmer - det gör de ju inte direkt. BIK har i sin tur blandat och gett på försäsongen. Lite så som det ska vara egentligen. Man testar runt lite, man är lite mer nedtränade under vissa perioder. Då blir det lite upp och ned.

Igår var den årliga allsvenska upptaktsträffen i Stockholm. Den har man genomlidit X antal gånger under åren som sportreporter på Kuriren. Satan vilken sömning tillställning. En kakafoni av dimridåer där det inte finns en tränare som vågar sticka ut hakan och lyfta sitt eget lag. BIK tippades femma av seriens tränare. En ganska rimlig tippning egentligen. Känns som att BIK kan komma allt från plats två till åtta. Lite beroende på hur förskonade man blir från skador etc.

Topptippade lag i serien är framför allt Modo, Timrå, VIK. Flera tror att Björklöven kan överraska nu när man plockat in "mästerbyggaren" Per Kenttä som sportchef. Dock ska man ju veta att Lövens lag i princip var färdigbyggt när Kenttä klev in i Umeålaget. Spontant känns det som att det kan bli den jämnaste Hockeyallsvenskan i mannaminne. Tycker att det finns en rad lag som ska vara med och slåss om att knipa topp åtta-platserna.

Fjolårets Hockeyallsvenska lag Leksand och Oskarshamn gjorde verkligen inte bort sig i SHL-premiären. LIF besegrade Malmö på hemmais och Oskarshamn överraskade och plockade med sig en pinne från Skellefteå. Starkt!

BIK ska alltså ta sig till Uppsala på fredag för seriepremiär borta mot Almtuna. Många anser nog att BIK ska vinna denna matchen men AIS har varit lite av ett boogielag för BIK så det kommer bli en ruggigt tuff match!

På måndag vi ska vallfärda till Nobelhallen för årets hemmapremiär! Blir kul med ett nytt lag i serien - Kristianstad. Kan inte mycket om dem förutom att Joel Gistedt vaktar kassen och att alla tror dem ska åka ur. Man får hoppas att folk man man ur huse och visa att BIK kommer att få det stöd de förtjänar i år.

Detta ska i alla fall bli förbannat roligt. Nu är vi igång igen - som vi har längtat!!

Vi hörs snart igen!

Larsåke Wåhlén, Krönikör