Anderberg: "Jag är värmlänning och vill spela i BIK"
Publicerad: 2019-04-04
Alexander Anderberg kom till BIK Karlskoga i slutet av februari och hann med sju matcher i klubben. Han imponerade under den korta tiden och belönades idag med ett kontrakt.

Grattis till kontraktet, Alexander. Hur är känslan?

Det känns jättebra, när jag kom hit i februari var mitt mål att få ett kontrakt med klubben. Jag har trivts väldigt bra i BIK och har bara gott att säga om föreningen.

Fanns det andra alternativ?

Ja, det fanns det väl. Men jag kände ganska direkt att jag ville spela i BIK, jag är värmlänning och gillade klubben från dag ett.

Du hann med 7 matcher, hur skulle du sammanfatta tiden?

Jag kom ju in i säsongens roligaste läge med slutspelsmatcher och allt. Klart det är ett stort steg från ettan, men jag tyckte att jag kom in i spelet ganska snabbt och fick mycket förtroende av tränarna.

Det måste vara lite annorlunda att komma in i laget när endast en vecka återstår av grundserien?

Ja, jag kom in i ett läge där alla verkligen ska prestera sitt yttersta och när det gäller som mest. Skulle jag få en plats krävdes att någon annan fick mindre speltid, och det är såklart tufft. Jag är ändå nöjd med mitt spel och jag kom in i det allsvenska tempot relativt snabbt.

Vilket intryck har du fått av BIK Karlskoga?

BIK har en väldigt bra grupp. Det är en positiv stämning och finns goda möjligheter till att utvecklas. Klubben gör verkligen de flesta spelarna bättre och många får chansen i SHL.

Hur går tankarna inför nästa säsong, vad är målet?

Man vill såklart fortsätta att utvecklas som hockeyspelare. Staffan och Johan är bra mentorer och jag ser fram emot att vara med från start.

Nu vankas några veckors ledighet, hur spenderar du den?

Jag jobbar några veckor nu, byter däck på Däckia. Perfekt att stärka upp rygg och bål med lite extraträning på arbetstid, haha.

Tack för snacket, kör hårt i sommar!

Tack, det ska jag göra!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén