Juel & Björklund prisades av BIK Support

7 april 2021 09:00

Inför gårdagens hemmamatch mot IF Björklöven tilldelades målvakten Tim Juel "Årets försvarare" och forwarden Henrik Björklund fick priset som "Årets anfallare" av BIK Support!


Under många år har supporterklubben utsett "Årets försvarare" samt "Årets anfallare" och i år var inget undantag. Representant från BIK Support var Liselott Madsen och priserna delas ut "i Pähr Lindgrens minne".

Motivering årets försvarare:

Han sprider ett lugn och en trygghet med sitt budskap att alltid spela klart. Trots sitt charmiga leende och snälla personlighet är det oundvikligt att bevittna denna best när han är i vad man kallar "zonen". Han står som på en mur och gör allt för att försvara den när motståndarna forcerar även med sina starkaste trupper. Med sina tio hållna nollor och hårt jobbande spel har han verkligen tagit supportrar och lagkamrater till sina hjärtan. Fortsätt vara i zonen och försvara muren som du hittills har gjort, Tim Juel!

Motivering årets anfallare:

Han kom som en oslipad diamant, redo att släppas lös för sin fulla potential. En riktigt poängmaskin, men framförallt en målskytt av hög kaliber. Forwarden kunde framstå som en skarp berserk med sitt griniga och hårda spel. En grinighet som kunde bli kostsam ifall det inte balanserades. Han testade lyckan norrut för att hitta sig själv mer i sitt spel och vad han kunde bidra med på främmande mark. Skickligheten och tuffheten fanns kvar när han besökte oss, nu i motståndarnas kläder med hårda bataljer från honom och från BIK-fansen fanns det kvar en härlig hatkärlek. Han valde till denna säsong att flytta hem till supportrarnas stora lycka och spända förväntan om vem vi skulle se efter fyra säsonger. Resultatet blev en som vanligt skicklig skarpskytt och poänggörare, men nu även en stor ledare som leder vägen med sitt hårda jobb och uppoffrande spel. Berserken blev en förebild och sann BIKare vad han än väljer i sin karriär. Fortsätt skjuta skarpt, Henrik Björklund!