Näslunds #24 pensioneras

5 september 2019 09:00

BIK Karlskoga väljer att hedra en av de absolut största ikonerna i klubbens historia, Kristofer Näslund. Fredagen den 7 februari när BIK Karlskoga möter AIK Hockey kommer tröjnummer 24 att hissas till Nobelhallens tak.


Kristofer Näslund anslöt till dåvarande Bofors IK år 1998. En relation som visade sig skulle bli mycket stark.

Efter 16 raka säsonger i klubben avslutade "Näsa" sin spelarkarriär år 2014. Han hade då producerat 443 poäng i den blåvita-dressen, flest genom alla tider. Ett poängrekord som kommer att stå sig under en lång tid framöver.

Kristofer hann även med fyra år som assisterande tränare i BIK Karlskoga. Höjdpunkten var säsongen 16/17 när laget var ett steg från SHL.

Totalt blev det 20 säsonger i klubben för #24.

– I BIK skapade vi en unik känsla av att det var vi mot världen. Tillsammans gjorde vi allt för att vinna matcher. När jag kom till BIK 1998 spelade vi mot Sunne, Surahammar och Kumla inför 500 personer i Nobelhallen. Det var en charmig tid men visst var det roligare att några år senare möta lag som Björklöven, Linköping, Skellefteå och Malmö. Det har varit en lång resa och jag är väldigt stolt över att få ha varit del av BIK:s utveckling de senaste 20 åren med massor av härliga minnen. Fredagen den 7 februari kommer att bli en känslofylld dag som jag verkligen ser fram emot, säger Kristofer Näslund.

– Kristofer kom till BIK och förde med sig en en mentalitet av att tävla på varje träning och match som inte funnits tidigare. Det drev på hela laget och förde på så vis hela klubben framåt mot en mer målinriktad och proffsigare attityd. Kristofer har aldrig lämnat något åt slumpen och varit klubben trogen i 20 säsonger. BIK Karlskoga kommer för det alltid vara honom sin tacksamhet skyldig, säger BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson.

Sedan tidigare hänger Bengt-Åke Gustafssons nummer 16 och Tobias Thermells nummer 11 i Nobelhallens tak.

Mer information om denna speciella match kommer succesivt att presenteras ju närmare 7 februari vi kommer.