Unik miljonsatsning på Nobelhallen - framtidens evenemangsarena

1 oktober 2020 15:00

Karlskoga kommun gör nu en miljonsatsning på Nobelhallen. 2023 ska den vara så mycket mer än bara ishall - den ska vara en framtidens evenemangsarena.


– Med ombyggnationen av Nobelhallen tar vi sikte på en unik arena som ska ge goda förutsättningar för BIK Karlskoga men även vara en plats för att kunna ha både mässor och evenemang. Dessutom ger arenan goda möjligheter för olika idrotter att kunna använda den, vilket blir en ordentlig satsning på föreningslivet i Karlskoga, säger Robert Brånn, fastighetschef på Karlskoga kommun. Tanken med den nya arenan är att det förutom olika idrottsevenemang också ska vara möjligt att anordna konserter, teatrar, mässor och mycket annat. Det kommer också att byggas till en helt ny restaurangdel.

– En arena i den här klassen kommer att bidra till så mycket för Karlskoga och karlskogaborna. Inte bara föreningslivet kommer dra nytta av det, näringslivet kommer också att känna av denna satsning – och inte minst de som bor här och alla de besökare som kommer att lockas hit, de kommer få upplevelser som annars inte var möjliga att få just här, säger Johan Harryson, kommundirektör på Karlskoga kommun.

Uppfyller SHL-standard

Den nya arenan kommer också att uppfylla SHL-standard vilket gör att BIK Karlskoga, som har Nobelhallen som sin hemmaplan, kommer att få större möjligheter att växa och utveckla sin verksamhet.

– Vi i BIK Karlskoga är naturligtvis oerhört glada över att Karlskoga kommun gör den här satsningen på Nobelhallen. Att Nobelhalen byggdes så stor och modern i början av 70-talet har varit en absolut avgörande del i att klubben har kunnat utveckla sin verksamhet i takt med de nya krav och önskemål som har ställts på en hockeyarena de senaste 20 åren. Nu får vi möjlighet att utvecklas ytterligare och anpassa oss till de förhållanden som råder en bra bit in i framtiden, säger Torsten Yngveson, klubbchef i BIK Karlskoga.

Ombyggnationen kommer att pågå 2021-2023.