Björklund: "Vi ska nå vår dröm"

30 april 2021 09:00
sillyseason

Många BIK-supportrar jublade nog lite extra under gårdagen när poängkungen Henrik Björklund satte sin signatur på ett nytt 3-årskontrakt med BIK Karlskoga. Idag får ni en intervju med forwarden!


Under gårdagens kritade du på ett långtidskontrakt med BIK, tankar efter påskriften?

Det känns klockrent. Säsongen som gick har gett mig och laget en sån stark tro på både oss som lag och förening att vi ska ta steget. Det känns därför helt rätt att förlänga kontraktet och jobba stenhårt för att vår dröm ska bli verklighet.

Fanns det mycket intressen från andra lag?

Ja, det har funnits en del intressen som man har diskuterat. I slutändan kände jag dock att jag inte är färdig i BIK och vill fortsätta jobba vidare med det vi byggt upp.

Du vände hem i höstas, hur summerar du återkomsten?

Att få komma tillbaka till BIK har varit så otroligt roligt. Bara att kliva in i omklädningsrummet för första gången på länge var speciellt. Mycket är sig likt, en härlig glädje och bra inställning. Spelmässigt har de varit en process där vi blivit bättre och bättre ju längre säsongen pågått. I övrigt har det såklart varit lite speciellt eftersom vi spelat utan publik.

Vänjer man sig att spela inför tomma läktare?

Till viss del. Vi får peppa igång oss själva på ett annat sätt. En vanlig säsong kan man få lite gratis energi genom att skrinna in till 3000 i publiken. Jag längtar så sjukt mycket tills vi har fulla arenor igen.

Du svarade för hela 73 poäng, var det någonting du kunde drömma om för ett år sedan?

Jag hade en bra säsong, absolut, men det var ett av mina stora mål när jag flyttade hem att bidra mer offensivt än de senaste säsongerna. Sen känner jag mig till helheten som en bättre spelare idag samtidigt som jag har haft otroligt duktiga spelare omkring mig.

Det har gått två veckor sedan uttåget i match 7, kan du på något sätt blicka tillbaka och vara nöjd med säsongen?

Nej, det tar ett tag till för mig att smälta den sista förlusten. Jag kan komma på mig själv att jag fortfarande går och grubblar. Vi var så jäkla nära och jag tycker personligen att vi var det bättre laget sett över sju matcher, men vi slarvade i vissa delar som blev kostsamma. Hur som helst har det väckt en väldig tro hos mig och resten av laget. Vi ska nå vår dröm.