Inför IK Oskarshamn - BIK
Publicerad: 2018-11-18
Med två raka segrar kliver BIK Karlskoga in i omgång 19 och bortamatch mot serieledande IK Oskarshamn. Nedsläpp sker 17.30 i Be-Ge Hockey Center.

Söndagens motståndare Oskarshamn har varit säsongens stora positiva överraskning. Efter 18 spelade matcher leder Smålands-laget Hockeyallsvenskan på 40 poäng. Senast tog man en 3–1 seger mot sistaplacerade Tingsryds AIF, efter två mål av Arsi Piispanen.

– Det var bra att vi studsade tillbaks. Vi spelade ett bättre försvarsspel och släppte inte till så många lägen. Däremot var det mycket boxplay, men vi klarade av det, sa Håkan Åhlund efter segern mot TAIF.

Den interna poängligan toppas också av tidigare nämnde Piispanen på totalt 19 poäng (6+13), tätt följt av Alex Hutchings (18p).

Seriens bästa målvakt statistiskt sett hittar vi i Oskarshamn. Juniorlandslagsaktuella Adam Åhman toppar med fina 95,02 i räddningsprocent.

IKO är bra i specialteams, laget ligger tvåa i powerplayligan (31,34%) samt trea i boxplaystatistiken (87,50%).

BIK Karlskoga har börjat bra efter omstarten och kan stoltsera med två raka vinster, i onsdags blev det bortaseger mot Modo med 1–0 och i fredags hemmavinst mot Södertälje med 3–2.

– Vi börjar jättebra men så blir vi lite passiva och istället för att fortsätta vara på tårna och åka skridskor börjar vi backa hem. Det är lätt att det blir så, lite omedvetet, säger Johan Schoultz efter segern mot SSK.

BIK är ligans bästa lag i boxplay och klarar av 90,74% av alla lägen. I powerplay gör man mål på 14,29% av försöken.

Forwarden Fredrik Forsberg leder BIK:s poängliga med 14 poäng, fördelat 7 mål och 7 assist. Bakom ”Foppa” hittar vi Juliuz Persson, Oskar Bäck, Gustaf Thorell och Gustaf Franzén, alla på nio poäng.

Läget i BIK

Backarna Viktor Lang och Jacob Lundegård är borta på grund av skada. Juniorerna Wille Hedqvist och Karl Jonsson spelade mot SSK och följer med även till Oskarshamn. Alla 14 forwards finns tillgängliga, vilket gör att Victor Ekarv återigen hamnar utanför laget.

– Vi har samma manskap som senast. Den enda skillnaden är att vi byter målvakt. "Henke" har gjort det fantastiskt bra, men nu vill vi ge Olle chansen, säger Johan Schoultz.

Preliminär laguppställning

Målvakter:

Lundberg & Eriksson Ek

Backar:

Berglind, Fröland, Blidstrand, Leandersson, Aronsson, Hedqvist och Jonsson.

Forwards:

Höggren, Franzén, Thorell, Forsberg, Bäck, Persson, Lindström, Eriksson, Berglund, Harju, Eklind, Kokkonen och Lilja.

Allmän info

Köp biljett till dagens match här!

Matchen sänds via Cmore

Odds från Svenska Spel:

1,84 – 4,35 – 3,25

Nästa hemmamatch sker på onsdag då Almtuna IS gästar Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén