Avstämning med klubbchef Yngveson

28 maj 2019 12:00

Planeringen inför säsongen 19/20 är i full gång. Hemsidan tar ett snack med BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson om lite ekonomi, sport och läget i stort i klubben.


27 maj och bokslutstider för BIK Karlskoga, en hektisk tid för klubbchef Torsten Yngveson?

Ja, det kan man lugnt säga. Fullt upp med årsredovisning och likviditetsrapporter. Det har engagerat många människor i klubben, men vi närmar oss ett slut.

Åt vilket håll pekar resultatet?

Kravet i år är att ha ett eget kapital på 2 miljoner kronor, och det tror jag att vi ska greja. Vi är inte riktigt i mål ännu, men förhoppningsvis ska vi klara av kapitalkravet. Det är lite för tidigt att säga vad vi landar på, men förhoppningsvis ett litet plusresultat.

Sportsligt har vi större delen av truppen satt, endast en centerplats kvar att fylla. Hur går tankarna kring den platsen?

Det är ingenting klart och vi känner inte heller någon panik. Vi söker främst en center på den svenska marknaden, men beroende lite på vad vi får in kan det eventuellt bli ytterligare en forward.

Jaså, två spelare in alltså?

Eventuellt, vi hade möte med tränarna igår och bollat lite olika idéer. Det beror lite på vad som finns, helt enkelt.

Vad är det för typ av spelare vi söker?

Med tanke på tappet av ”Frasse” söker vi såklart en som kan vara med och leverera offensivt. Samtidigt vet vi alla att ”Frasse” inte var där när han kom utan han växte med uppgiften. Vi känner också att vi har både Eklind och Wennlund som riktigt bra offensiva centrar, så ingen stress.

Hur långt bort tror du det är innan vi kan presentera något?

Svårt att säga, det kan vara några dagar eller några veckor, magkänslan måste vara rätt.

I övrigt, hur ser arbetet ut för en klubbchef i BIK i maj månad?

För egen del har jag varit mer aktiv på marknadssidan än vanligt, vilket har varit väldigt kul. Vi har jobbat lite annorlunda inför denna införsäljningsperiod. Klubben hade en plan där vi startade försäljningen redan i februari och målsättningen var att vara klar med 50% av försäljningen till sista maj. Det delmålet är uppnått och nu spänner vi bågen högt de sista fem veckorna innan semestern. I övrigt har det varit väldigt mycket ekonomi den sista tiden.

Några andra roligheter som händer i klubben?

Nyförvärven börjar flytta in, både på A-lag samt junior, med andra ord det vanliga pusslet att rodda med lägenheter. Sitter någon där ute på en etta eller tvåa och vill hyra ut, tveka inte att kontakta oss. Maila mig gärna på [email protected]