Inför BIK - AIK Hockey
Publicerad: 2019-03-01
Tre omgångar återstår av Hockeyallsvenskan 18/19. I omgång 50 ställs fjärdeplacerade BIK Karlskoga mot serieledaren AIK Hockey. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen, varmt välkomna!

Kvällens motståndare AIK har gjort en suverän säsong. Laget toppar den Hockeyallsvenska tabellen efter 49 matcher på 102 poäng, vilket ger ett poängsnitt på 2,08 poäng/match.

AIK kommer från tre raka segrar. Senast blev det vinst mot Leksands IF på bortaplan med 4–2. Eric Castonguay blev stor matchhjälte med sina två mål.

I toppen av AIK:s poängliga hittar vi den före detta BIK:aren Anton Holm och Fredric Weigel på 38 poäng vardera, tätt följt av Max Lindholm (37p) och Jesper Frödén (36p).

AIK är seriens tredje bästa lag i powerplay och utnyttjar 22,62% av alla numerära överlägen. I boxplay rankas laget som etta och reder ut hela 85,47% av alla utvisningar.

Målvakten Erik Källgren har spelat flest matcher, totalt 30 stycken. Han har en räddningsprocent på 92,15 och släpper i snitt in 1,99 mål/match.


BIK Karlskoga tog en viktig trepoängare senast när laget besegrade IK Pantern på bortaplan med 3–0 efter att Olle Eriksson Ek höll säsongens första nolla.

– Jag fick bra hjälp av utespelarna som var grymt starka framför vårt mål, sa Olle efter matchen.

Tre spelare i BIK Karlskoga delar första platsen i den interna poängligan, det handlar om Fredrik Forsberg, Gustaf Franzén och Gustaf Thorell som samtliga står på 31 poäng.

BIK gör mål på drygt var femte försök i powerplay (20,13%) och står emot 80,43% av alla numerära underlägen (5:a i ligan).

Henrik Lundberg har vaktat kassen vid 35 tillfällen med en räddningsprocent på 92,36. Olle Eriksson Ek har startat 15 matcher och räddar i snitt 90,36% av alla skott.

Läget i BIK

Backarna Viktor Lang och Victor Berglind är borta tills vidare på grund av skada. Jesper Kokkonen är ett frågetecken på grund av sjukdom. David Lilja spelar fortsatt med J20-laget.

– Vi kommer att fortsätta att spela på sex backar, det funkade bra i onsdags. Vi matchar samma lag som senast, Olle vaktar kassen. Den enda skillnaden kan vara att Kokkonen kommer tillbaka efter sjukdom, säger Johan Schoultz om kvällens laguttagning.

– Det gäller att vi spelar lika enkelt som senast mot Pantern. Då vann vi närkamper och hjälpte varandra bättre. Det kommer säkert att bli en tajt match och det gäller att vi är påslagna från start, avslutar Schoultz.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter:

Olle Eriksson Ek (Henrik Lundberg)

Backar:

Henrik Larsson - Jacob Lundegård

Arvid Aronsson - Ricard Blidstrand

Alexander Leandersson - Dennis Fröland

Forwards:

Fredrik Forsberg - Oskar Bäck - Juliuz Persson

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén - Fredrik Höggren

Tor Immo - Oliver Eklind - Jonatan Harju

Carl Berglund - Mikael Eriksson - Axel Lindström

Jesper Kokkonen ?

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

2,53 - 4,15 - 2,40

Nästa match spelas på onsdag då Västerås IK gästar Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén