Volden: "BIK är en satsande klubb som vill framåt"

30 juni 2021 09:00
sillyseason

Under gårdagen presenterade BIK Karlskoga en ny målvakt i Lars Volden. Idag bjuder vi på en intervju med den 28-årige norrmannen!


Varmt välkommen till BIK, hur går tankarna efter påskriften?

Tack så mycket! Jag ser verkligen fram emot att få komma till BIK. Ett lag som länge varit med i toppen av HockeyAllsvenskan och som nu siktar på att ta steget upp.

Varför väljer du spel i Karlskoga?

De visade ett stort intresse från början. BIK är en satsande klubb som vill framåt.

Vad vet du annars om klubben?

De har under många år varit ett stabilt topplag i HockeyAllsvenskan. Nu kommer klubben från en riktigt bra säsong och det ska bli spännande att bygga vidare på det.

Känner du någon i laget?

Ja, jag har spelat med Collberg i Rögle och Petrhus i Pantern.

Det är några år sedan du spelade HockeyAllsvenskan, vilka förväntningar har du på säsongen 21/22?

Det kommer att bli en tuff säsong, HockeyAllsvenskan är en bra liga och jag ser det verkligen inte som ett steg tillbaka. För egen del hoppas jag på mycket speltid och hjälpa laget till många segrar.

Du kommer från två år i Malmö, hur summerar du dina säsonger i SHL?

Väldigt upp och ner. Jag har tävlat mot en av Sveriges bästa målvakter i Oscar Alsenfelt, vilket har varit inspirerande men också tufft med speltiden.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

Alltid svårt att beskriva sig själv, men jag är en stor målvakt som spelar på känsla och gillar att sprida ett lugn där bak.

Nu väntar några veckors ledighet, vad gör Lars på semestern?

Jag ska faktiskt till Spanien i en vecka, i övrigt blir det mycket träning innan flyttlasset bär av till Karlskoga i början av augusti.