Silly season 22/23: Välkommen tillbaka, Max Wennlund!
Publicerad: 2022-06-01
Varmt välkommen tillbaka till BIK Karlskoga säger vi till Max Wennlund!

Inför säsongen 19/20 kom en då 20-årig Max Wennlund till BIK Karlskoga,. Han kom från HV71 där han gått hockeygymnasiet och bland annat varit med och tagit SM-guld med klubbens J20-lag. Den unge vänsterfattade forwarden - som har Mariestad BoIS som moderklubb - stod för 9 (6+3) poäng under totalt 49 matcher i HockeyAllsvenskan det året och tog redan året efter steget upp till SHL med HV71. Under den gångna säsongen har han spelat 43 matcher i HockeyAllsvenskan med jönköpingslaget och noterades för 8 (2+6) poäng. Kontraktet med BIK Karlskoga gäller över den kommande säsongen, det vill säga över 22/23.

Så här kommenterar sportchef Torsten Yngveson Max återkomst:

"Max har ju tidigare varit hos oss och vi vet vad vi får - en spelare som står för det som vi som klubb vill stå för. Han är en välskolad och utvecklingsbar forward som återvänder med rutin från både SHL och HockeyAllsvenskan. Jag tror att han kan få ett rejält genombrott i vinter."

Max ansluter till laget redan idag, något han ser fram emot.

"Jag har haft kontakt med Torsten ett tag och både han och tränarna kändes taggade, vilket gav en bra känsla. Sedan är det väl ingen hemlighet att jag trivdes svinbra sist jag var i BIK, precis som alla brukar göra, och när chansen att komma tillbaka dök upp tog jag den gärna. Förutom coronan som satte stopp fär säsongen har jag bara positiva minnen från säsongen i BIK, med en härlig sammanhållning och ett bra lag. Dessutom är Karlskoga och klubben en trygg plats för mig där jag vet vad jag får. Några lagkamrater finns kvar och ytterligare några spelare som jag känner sedan tidigare har tillkommit. Det känns superkul att vara tillbaka!"

Vad skiljer den Max som lämnade BIK våren 2020 mot den som nu återvänder?

"Jag är lite äldre och lite klokare som människa och som hockeyspelare. Jag har varit med om både att åka ur SHL och gå upp till SHL och det är klart att de här säsongerna har gett mig en hel del erfarenhet både på isen och i det sociala. Redan i BIK kände jag hur viktig sammanhållningen är för ett lag och det tar jag med mig även från åren i HV71. Där vill jag vara med och bidra."

Vilka förväntningar har du inför säsongen?

"Jag är sugen på en nystart där jag kan ta nästa kliv - jag vill bli en bättre hockeyspelare! Jag vill ta mer ansvar och etablera mig. Men viktigast är förstås laget, där är en ödmjuk ambition att gå så långt som möjligt. Det är en bra utgångspunkt, så får man ta målsättningen vidare därifrån när säsongen drar igång. Jag gillar BIK Karlskogas ödmjuka satsning - man sätter sig inte på några höga hästar utan satsar målmedvetet och jobbar systematiskt mot toppen. Uppenbarligen har det fungerat bra eftersom vi varit med i toppen och har spelat länge i slutspelet varje år. Jag är taggad och ser fram emot att få bli en del av BIK Karlskoga igen."

Truppen just nu

Målvakter

Marcus Hellgren-Smed (22/23)

Lars Volden (23/24)

Backar

William Pethrus (22/23)

Alexander Leandersson (23/24)

Arvid Aronsson (22/23)

Henrik Larsson (23/24)

Wilhelm Westlund (23/24)

Måns Krämer (23/24)

Johan Larsson (22/23)

Forwards

Gustaf Franzén (22/23)

David Lilja (22/23)

Juliuz Persson (22/23)

Sebastian Collberg (22/23)

Kalle Jellvert (23/24)

Ludwig Persson (lån Frölunda, 22/23)

Åke Stakkestad (22/23)

Albin Eriksson (22/23)

Markus Modigs (22/23)

Edwin Lindström (22/23)

Max Wennlund (22/23)

Ledarsidan

Headcoach Karl Helmersson (22/23)

Assisterande Johan Schoultz (23/24)

Målvaktstränaren Håkan Eriksson (22/23)

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle