Inför semifinal 3

8 april 2021 08:00

Ställningen är 1-1 i matcher och ikväll väntar semifinal 3 när BIK Karlskoga tar sig an IF Björklöven på bortaplan. Nedsläpp sker 19:00 i A3 Arena och i intervjun får ni senaste nytt från huvudtränare Karl Helmersson!


Karl, förlust senast i Nobelhallen. Kort sammanfattning av matchen?

Vi tycker att vi svarar för en bra första period. Även starten i andra är helt okej och har har två ramträffar och några andra heta lägen. Därefter bjuder vi på några individuella misstag som Björklöven utnyttjar och de får initiativet.

Vi hade mått bra av utdelning i första eller i början av andra perioden?

Ja, det är klart att matchbilden hade kunnat sett annorlunda ut om vi fått in något mål. Men vi har gått igenom semifinal två med grabbarna och lagt den bakom oss och blickar framåt.

Igår styrde bussen norrut och det blir fyra nätter i Umeå och årets längsta roadtrip väntar, kul att vara ute på resande fot med gänget?

Absolut, jag pratar ofta om "gruppen" och jag är säker på att vår grupp är tajtare än alla lagen i ligan, så denna typ av roadtrips mår vi bara bra av.

Ny match ikväll, tankar inför semifinal 3?

Starten blir återigen väldigt viktig. Vi behöver vara konsekventa i vårt spel och inte bjuda på något. Björklöven är oerhört skickliga när lägen dyker upp, det såg vi inte minst senast.

Tim Juel är inte med, glädjande nog är David Lindquist tillbaka. Vad betyder "Linkan" för laget?

Han är en oerhört skicklig center som var på uppåtgående innan smällen mot VIK. "Linkan" är dessutom en viktig pusselbricka i vårt powerplay.

Slutligen, vad blir nyckeln för seger ikväll?

Det är slutspel och då gäller klyschorna mer än någonsin. Vi behöver vara noggranna i varje byte, ta vara på chanserna vi får och vara tajta bakåt.