Inför Leksands IF – BIK

14 mars 2019 07:00

Matcher varannan dag och dags för omgång två av playoffserien när BIK Karlskoga åker till Dalarna för match mot Leksands IF. Nedsläpp sker 19.00 i Tegera Arena!


Kvällens motståndare Leksand vann sin premiär i playoff på bortaplan mot Västerås med 3–0 efter en stark insats. Bortalagets mål gjordes av Mattias Karlsson, Jesper Ollas och Oskar Lang.

– Vi hade en bättre plan igår än tidigare matcher mot Västerås under säsongen. Vi såg till att de inte fick så många lägen 2 mot 1 och 3 mot 2 som de haft i tidigare möten. Genom att vi lyckas med det så tvingas Västerås att dumpa pucken och blir frustrerade av det, så jag tycker att vi gjorde det riktigt bra, sa Mattias Karlsson om tisdagens segermatch.

Ex-BIKaren Linus Persson vann Leksands interna poängliga på 37 poäng, följd av en annan före detta BIK-spelare Thomas Valkvae-Olsen på 36 poäng.

LIF var seriens fjärde bästa powerplay under grundserien och utnyttjade 21,77% av alla lägen. I boxplay var laget ännu bättre och redde ut 85,71% av alla utvisningar, tvåa i ligan.

Axel Brage vaktade kassen vid 34 matcher i grundserien med en räddningsprocent på 91,32 och en GAA på 2,35.

– Vi har kikat lite på BIK Karlskogas powerplay och boxplay givetvis, men annars är det inte så mycket speciellt. Vi försöker spela efter vår plan och inte tänka så mycket på motståndet, men lite koll har vi ändå så klart, säger Mattias Karlsson till Leksands hemsida inför kvällen.


BIK Karlskoga vann också sin premiär i playoff efter 2–0 mot Modo Hockey på hemmaplan. BIK:s mål gjordes av Ricard Blidstrand och Gustaf Franzén.

– Vi följer vår plan i 60 minuter, spelar jämnt under hela matchen och är stabila i vår zon. Sedan har vi tålamod idag och det är det som gör att vi vinner matchen, sa 1–0 skytten Blidstrand efter matchen.

2 * Gustaf, nämligen Franzén och Thorell vann Karlskogas interna poängliga på 34 poäng vardera. På en andraplats finner vi Fredrik Forsberg på 33 poäng.

I spel i numerärt överläge gör BIK mål på knappt var femte försök (19,54%) vilket gav en sjundeplats i den statistiken. I boxplay hamnade laget femma och klarade av 79,86% av alla utvisningar.

Henrik Lundberg höll nollan i tisdagens match mot Modo och stod klart flest matcher i grundserien. Han slutade på en räddningsprocent på 92,11 och släpper i snitt in 2,31 mål/match.

Läget i BIK

Skade och sjukdomsläget är fortsatt oförändrat vilket betyder att backarna Viktor Lang och Victor Berglind fortsatt är borta från spel. I övrigt är alla spelare tillgängliga.

– Vi kommer att matcha exakt samma manskap ikväll mot Leksand som i tisdags mot Modo, säger huvudtränare Staffan Lundh om laguttagningen.

BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Henrik Lundberg & Olle Eriksson Ek

Backar:

Henrik Larsson, Jacob Lundegård, Arvid Aronsson, Ricard Blidstrand, Dennis Fröland, Alexander Leandersson och Alexander Anderberg.

Forwards:

Fredrik Forsberg, Oskar Bäck, Juliuz Persson, Gustaf Thorell, Gustaf Franzén, Fredrik Höggren, Tor Immo, Oliver Eklind, Jonatan Harju, Carl Berglund, Mikael Eriksson, Axel Lindström, Jesper Kokkonen och David Lilja.

Allmän info

Åk med BIK Support till Leksand!

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

1,72 - 4,50 - 4,20

Nästa match spelas på lördag då Karlskrona HK gästar Nobelhallen klockan 18.00!