Inför IK Pantern - BIK

15 november 2017 08:17

Med en efterlängtad seger och trepoängare i ryggen går vi nu in i en ny vecka med nya matcher och nya chanser till poäng. Under onsdagen åker BIK ner till Malmö för att möta Pantern som hittills imponerat i årets upplaga av Hockeyallsvenskan.


Tre poäng hemma senast mot Hästen, vilket i högsta grad var välbehövligt efter en längre period av motgångar. Efter en relativt jämnmatch lyckades hemmalaget vända 0-1 till 2-1 i början av tredje perioden för att sedan göra mål i öppen kasse två gånger om och därigenom fastställa slutresultatet till 4-1. Jonathan Frykholm fick också den finfina räddningsprocenten 96,15.

Imorgon möter man alltså IK Pantern på bortais som varit något av ett succélag flera år i rad sedan man kvalade sig upp från hockeyettan. Senaste fem matcherna har man dock haft en nedåtgående formkurva och vunnit två av dessa. Förra omgången fick man se sig besegrade av Västervik borta med 6-3.

Förra veckan meddelade också MrMadhawk till sportexpressen att Pantern ska byta spelare med Malmö Redhawks. Det handlar i första taget om Axel Wennemborn som utgår och Lukas Haudum som inkommer och ska vara redo för spel redan i morgondagens möte med BIK.

En match har spelats lagen emellan tidigare denna säsong. Den slutade med en straffvinst för Pantern i Nobelhallen där slutresultatet skrevs till 3-4. Förra säsongen var det dock respektive hemmasegrar som gällde för lagen. Med andra ord, revansch att utkräva samtidigt som statistiken talar för ett trendbrott även där.

Läget i laget

Förutom förra veckans trendbrott har det i övrigt skett några förändringar i den trupp som nu åker ner till Skåne. Victor Berglind ser ut att bli borta under en längre period till följd av sin skada (mer info om detta kommer). Annars är skadeläget oförändrat.

Torsten Yngvesson gick förra veckan ut med att både Shane Owen och Jeff Hayes lämnar truppen samtidigt som Emil Jidskog kommer in till att börja med. Jidskog blir målvaktskollega med Frykholm fr.om. 23 november.

Detta leder i sin tur att flertalet juniorer får chansen mot Pantern. David Lilja är tillbaka efter landslagsspel. Jonatan Fornbrandt från BIK J20 (med en räddningsprocent på 91,5 efter 11 matcher) backar upp Frykholm i målet. David Lundmark, som redan gjort 6 macher och en poäng i A-laget denna säsong, kommer in som extraforward. Övriga förändringar enligt nedan.

Laguppställning:

55. Frykholm, Jonathan
35. Fornbrandt, Jonatan
- - - - - -
1a kedjan
33. Suvanto, David
13. Bengtsson, Rasmus
70. Mattsson, Simon
20. Persson, Juliuz
12. Thorell, Gustaf
- - - - - -
2a kedjan
50. Lang, Viktor
66. Lundegård, Jacob
54. Rommel, Henrik
73. Eklind, Oliver
10. Lilja, David
- - - - - -
3e kedjan
5. Blidstrand, Ricard
56. Lindberg, Martin
45. Lindström, Axel
17. Lihagen, Niklas
71. Berglund, Carl
- - - - - -
4e kedjan
63. Parkkonen, Patrik
19. Byström Johansson, Adam
61. Eriksson, Mikael
23. Höggren, Fredrik

Extra: 87. Lundmark, David