Matchens profil: Max Wennlund i Heta Stolen

26 februari 2020 10:00

Max Wennlund är matchens profil i grundseriens näst sista hemmamatch och tar sig därmed an de kniviga frågorna i Heta Stolen.


I heta stolen: Max Wennlund

Tröjnummer: 29

Position: forward

Ålder: fyllde 21 år 8/2

Moderklubb: Mariestad BoIS

Kom till BIK från: HV71

Antal säsonger i BIK: första

Smeknamn i laget: ”Multi”

Egen förklaring till det något udda smeknamnet: "Multitalangen" kallades jag i en artikelrubrik i tidningen inför säsongen. Det fastnade tydligen, haha.

Hur valde du ditt tröjnummer?

Jag fick välja mellan tre nummer och tog det som jag gillade mest. Jag har inte haft det förut, 17 har jag haft hela min karriär förutom när jag kom upp i A-laget i HV. Får jag välja hade jag tagit det men numret är inte så viktigt egentligen.

Filmen om ditt liv – vad heter den, vilken sorts film är det och vem spelar dig i filmversionen?

Den heter ’Live för nothing or die for something’. En actionfilm som handlar om att man kämpar för en sak, ett mål, som betyder mycket för en. Huvudrollen spelas av Sylvester Stallone.

Om du var tvungen att välja en sak du fick äta i resten av ditt liv skulle det vara…

Då skulle jag äta den indiska rätten Chicken Tikken Masala på restaurangen Kingfisher i Mariestad. Jag bor alldeles intill restaurangen så jag är stammis där när jag är hemma.

Handen på hjärtat, det mest irriterande du vet är…

När folk är sena. Jag är själv inte jättebra på det där och det är också irriterande.

Något du inte klarar dig utan är…

Min flickvän.

Vem i laget skulle du minst av allt vilja möta som motståndare och varför?

Hm, där säger jag nog ’Jeppe’ Alasaari. Han är stor och tuff. Fast han kan nog spela lite tuffare, tycker jag, haha.

När gråter du?

När det händer sorgliga saker, som när någon går bort. En kompis, som jag spelade hockey med när vi var yngre, gick bort nyligen och då grät jag. Min hund dog i vintras och det var också riktigt jobbigt. Jag är ganska känslig av mig så det händer ibland. Jag brukar även skratta så att jag gråter.

Nämn någon eller några som du tycker förtjänar mer cred än hen/de får eller har fått? Varför?

Mina föräldrar, men även alla föräldrar som skjutsar, ställer upp, köper utrustning, åker med på läger och gör allt för sina barn under ungdomsåren. Jag uppskattar verkligen det och det tycker jag att man ska poängtera.

Nämn något snällt som någon har sagt till dig eller gjort för dig på isen eller i omklädningsrummet?

Redan när jag kom hit tänkte jag faktiskt på hur välkomnande alla var i omklädningsrummet, hur de tog hand om en och fick en att direkt känna sig som en i laget. Det handlade inte om en enskild person, det handlar om hela laget. Sådana saker betyder mycket för mig. Det här tror jag många upplever när man kommer hit.

Bortsett från det uppenbara i att ni alla spelar hockey: Alla har en roll eller en specifik uppgift i ett framgångsrikt lag. Vilken är din?

Jag vill bidra med mycket energi på isen, driva laget och visa vägen genom aktion på isen.

Vilket/vilka är ditt/dina personliga mål för säsongen?

Mitt mål för den här säsongen var att etablera mig i seniorhockeyn. Jag känner att jag kommit in i det mer nu. Nu försöker jag bidra så mycket jag kan med det jag kan.