Intervju med Linus Rotbakken

15 april 2018 10:05

– Det ska bli väldigt spännande att komma till BIK. Jag ser fram emot en ny utmaning och ett nytt kapitel i min karriär, säger Linus Rotbakken till hemsidan.


Hej Linus! Varmt välkommen till BIK Karlskoga! Tjena Jakob, tack så mycket.

Hur är känslan över att byta från Almtuna till BIK Karlskoga? Det ska bli väldigt spännande att komma till BIK. Jag ser fram emot en ny utmaning och ett nytt kapitel i min karriär.

Kan du lite kort berätta om din hockeykarriär! Jag är uppvuxen i Gimo utanför Uppsala där jag spelade ungdomshockey. När jag var 16 år flyttade jag till Gävle och gick Hockeygymnasium i Brynäs. Efter det blev det seniorhockey i division ett och Kallinge Ronneby. De senaste fem säsongerna har jag spelat i Almtuna i Hockeyallsvenskan.

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare? Jag vill väl se mig själv som en tvåvägsback som spelar lugnt och tryggt. Jag tycker att mina styrkor ligger i spelet med puck.

Vad vet du om din nya klubb? Egentligen inte så mycket. Man har ju mött BIK många gånger genom åren och det har alltid varit tuffa och tajta bataljer.

Något specifikt som sticker ut i de mötena? Hehe ja, en sak minns jag tydligt. Jag gjorde faktiskt mitt första Hockeyallsvenska mål mot just BIK Karlskoga i Nobelhallen för fem år sedan.

Några grabbar i laget eller organisationen som du känner sedan tidigare? Ja, det är några stycken. Jag gick hockeygymnasium med både Victor Berglind och Dennis Fröland. Vi är lika gamla och känner varandra bra. Sen spelade jag en säsong med Ricard Blidstrand i Kallinge Ronneby.

När går flytten till Karlskoga? Vet faktiskt ännu inte. Jag ska troligtvis till Karlskoga inom några dagar, se på boende och träffa grabbarna. Vi får diskutera såna saker då.

Tack för snacket, lycka till i BIK! Tack så jättemycket!