August: "Alltid tufft att spela mot Karlskoga"

17 juni 2019 09:05

I och med dagens värvning av centern August Gunnarsson är BIK Karlskoga klara med lagbygget inför säsongen 19/20. Här bjuder vi på en färsk intervju med silly seasons sista nyförvärv!


Varmt välkommen till BIK Karlskoga, August. Hur är känslan efter påskriften?

Tackar. Den är bra, jag har hälsat på några gånger och har blivit väldigt bra bemött vilket betyder väldigt mycket för mig. Det ska bli riktigt roligt!

Varför föll valet på BIK?

De har visat att dom vill ge mig chansen efter en riktig skitsäsong och det är jag väldigt tacksam över. Sen har jag även pratat med spelare som varit i Karlskoga sedan innan vilket gjort att jag har fått en bra känsla av klubben.

Vad vet du om klubben?

Inte överdrivet mycket men tillräckligt för att veta vad det är för klubb jag ska spela i till hösten. Sen har jag mött BIK enda sen jag började spela ishockey så jag vet vad klubben står för och vilken ishockey de vill spela. Jag har även koll på lite spelare som varit där och som har betytt mycket för Karlskoga.

Några spelare i laget du känner sedan tidigare?

Jag har spelat tillsammans med Leandersson ett par säsonger, Anderberg under någon säsong och Forsberg vid några tillfällen, så lite koll på några spelare har jag allt.

Du har som sagt mött klubben i flera år, något speciellt du minns lite extra?

Alltid tufft att spela mot Karlskoga, alltid. Oavsett om det är hemma eller borta så är dom alltid sådär jobbiga. Sen har det varit ett väldigt bra tryck i Nobelhallen när jag varit där. Publiken har verkligen hängt med i matcherna och visat engagemang, något som man uppskattar som spelare.

Om du ska beskriva dig själv som hockeyspelare, hur låter det då?

Oj, jag skulle säga att jag är en spelare som läser spelet väldigt bra och som främst har mina styrkor i anfallsspelet.

Du var skadad en del under fjolårssäsongen, är kroppen hel och fräsch igen?

Inte riktigt än, men jag räknar med att den ska bli hel och fräsch inom en snar framtid.

Vilka förväntningar har du på säsongen 19/20?

Höga, på både mig och BIK. Jag vet vad jag själv kan och sen vet jag även vad klubben är kapabel till samt vilka mål föreningen har.

Avslutningsvis, du fick nyss uppleva något extra speciellt då din bror Calle tog hem Stanley Cup med St. Blues och du var på plats. Berätta lite kort om match sju och allt därefter!

Ja herregud, jag vet inte ens hur jag ska kunna förklara allt. Det känns fortfarande lite som en dröm. Att få springa in på isen och krama om brorsan efter att han vunnit Stanley Cup är något jag kommer bära med mig hela livet, ett underbart ögonblick. Helt klart det bästa jag varit med om i hela mitt liv, jag är så stolt över min bror.

Låter underbart, tack för svaren och återigen, välkommen till BIK!

Tack, ses i augusti!