Larsson: "Min dröm är att gå upp i SHL med BIK"

18 maj 2021 08:00
sillyseason

Under gårdagen landade BIK Karlskoga 26-årige Henrik Larsson. Karlskoga-sonen skrev på ett 3-årskontrakt och börjar träna med laget inom några veckor. Idag följer vi upp med en intervju!


Hur är känslan över att återvända till BIK?

Fantastiskt kul! Jag har varit iväg på lite äventyr nu i några år och det känns skönt att vända hem igen med närhet till flickvän och nära och kära. Jag ser verkligen fram emot vad som komma skall.

Varför väljer du att vända hem?

Dels för att jag älskar att spela i BIK. När Torsten sedan hörde av sig och pratade om den stundade satsningen så lockade det verkligen. Min dröm har alltid varit att gå upp i SHL med BIK och jag tror att vi kommer ha bra chans till det.

Hur skulle du annars summera dina två år i Finland?

Ett lärorikt och spännande äventyr. Man lär sig mycket av att komma till ett nytt land och allt vad det innebär.

Sportsligt, hur summerar du 19/20 & 20/21?

Laget gick tungt år ett, men för mig personligen gick det riktigt bra. I år har laget gått väldigt bra, men istället hade jag det tungt i höstas och kom inte alls upp i nivå. Efter årsskiftet lossnade dock mitt spel och jag tycker att jag avslutade säsongen bra.

Hur nära har du följt BIK från Finland?

Hela tiden. Jag har tittat på alla matcher jag har haft möjlighet till och satt på helspänn under slutspelet.

Har du någon hälsning till alla hockeysugna BIKare?

Ja, det har jag. Nästa vecka släpper klubben sina säsongskort, teckna ett kort så ber vi till högre makter att vi kan fylla Nobelhallen i höst!