Edwin: "Fantastiskt roligt att fortsätta resan i BIK"

11 maj 2021 07:00
sillyseason

Under gårdagen skrev den egna produkten Edwin Lindström på ett nytt avtal med BIK Karlskoga som sträcker sig över kommande säsong. Dagen efter får ni som alltid en intervju med påskriften!


Under måndagen skrev du på ett nytt kontrakt med moderklubben, hur känns det?

Det är bara glädje. Fantastiskt roligt att fortsätta resan i BIK och jag njuter av varenda sekund. Nu ska det bli härligt att få starta en fysäsong och träffa grabbarna igen.

Du fick ett juniorkontrakt i fjol och kanske mest skulle vara med för att se och lära, men det har blivit en hel del speltid. Hur summerar du din första säsong?

Jag är hyfsat nöjd, för ett år sedan visste jag inte riktigt vart jag stod och jag hade inga större förväntningar då. Det enda jag visste var att jag skulle ge allt för att få så många matcher det bara gick. Jag har verkligen fått blodad tand och summerar man säsongen överlag är jag någorlunda nöjd. Jag längtar redan till hösten.

Vad behöver du slipa på för att ta en ordinarie plats på 12 forwards?

Min fart behöver bli bättre. Jag vill bli rappare och starkare med pucken. Sen finns det naturligtvis massa andra saker också, men främst min fart.

Är snabbhet något du kommer att lägga extra stor vikt på under sommarfysen?

Absolut. Utöver den vanliga träningen ska jag jobba extra hårt med min explosivitet och snabba fötter. Det är oerhört viktigt att bygga en stark grund nu under sommaren för att vara 100% förbered i augusti.

Vilka är annars dina förväntningar på kommande säsong?

För egen del vill jag ta en ordinarie plats i laget. Lagmässigt ska vi fortsätta att vara med i toppen och utmana om en SHL-plats nästa vår.