Lilja: "Jag tror att vi har något riktigt bra på gång"

7 maj 2021 08:00
sillyseason

Under gårdagen kom BIK Karlskoga och David Lilja överens om ett nytt 1-årskontrakt. Idag bjuder vi på en intervju med den 21-åriga Karlskoga-sonen!


Känslan efter att ha förlängt med BIK?

Det känns kanon, lite av en lättnad att det är klart. Det är i BIK jag vill spela och utvecklas och jag tror att vi har något riktigt bra på gång.

Hur summerar du lagets säsong?

I det stora hela gjorde vi det bra. Starten var lite trög, det kan ha berott på corona-utbrottet på försäsongen. Sen fick vi fart på grejerna runt jul och efter det var vi stundtals riktigt bra.

Och din personliga säsong?

Lite samma som för laget. Jag startade svagt och hade en ganska tung höst, men ju längre det gick ju bättre spelade jag. Laget drabbades av några skador vilket gjorde att jag fick en större roll som jag tycker att jag axlade på ett bra sätt. Avslutningen av säsongen är kanske min bästa period i min hockeykarriär hittills.

Hur ska du kunna ta vid där du slutade i höst?

Fortsätta jobba hårt och träna på i sommar. Jag tycker att jag har visat att jag klarar av en lite större roll som i slutspelet. Jag hoppas helt enkelt fortsatt få förtroende och sedan är det givetvis upp till mig att ta till vara på chanserna.

Vilka delar i ditt spel måste du utveckla till kommande säsong?

Min defensiv har alltid varit min svaga sida. Även om det defensiva spelet blivit bättre med åren måste jag fortsatt jobba med det, men i min ålder gäller det att utveckla allt och inte bli nöjd.

Fyssäsongen startar på måndag, tankar inför en härlig sommarfys?

Det ska bara bli roligt. Kul att få träffa grabbarna och hitta lite rutiner i vardagen igen. Med tanke på att vi spelade långt in i april blir fyssäsongen lite kortare och säkert mer intensiv, men det ska bli gött att dra igång!