Uppdatering om skadeläget: Framsteg och frågetecken

9 november 2021 08:30

Det har dykt upp en lirare med annan tröjfärg på våra träningar! Här får ni en rapport från rehabcoach Håkan Persson med det senaste om våra skadade spelare.


Numera är det inte bara vita och blå tröjor på isen under A-lagets träningar - vi har även en lirare som bär vår limegröna värmningströja. Som många säkert redan vet används en avvikande tröjfärg för att göra medspelarna uppmärksamma på att tröjbäraren på grund av skada ännu inte fullt ut kan delta i alla övningar eller matchspel. Men det innebär samtidigt att spelaren har kommit ett steg närmare återkomst!

Spelaren i fråga är Sebastian Collberg, som alltså skadade sig i slutet av den sista träningen (23/9) inför seriepremiären och vars prognos är tre månaders rehab.

"Det är ett steg i hans rehab att vara med på isen", kommenterar rehab coach Håkan Persson. "Nu gör han allt vi vill att han ska göra i gymmet så nästa steg att slussas tillbaka in i hockeyn. Det är alltså en del av hans rehabplan. Sedan kan man inte säga exakt när han är klar för spel, vi vill se hur det här går först."

Henrik Larsson, som skadade sig i seriepremiären borta mot Kristianstad 24/9, har nu kommit så långt i sin rehab att han har lämnat sitt första knäskydd och fått det skydd han förväntas spela med framöver. För honom väntar en ny bedömning nästa onsdag. Prognosen även för hans skada är generellt tre månader.

Åke Stakkestad, som bröt armen så illa i träningsmatchen hemma mot Västerås 9/9 att han tvingades till operation, ska på kontrollröntgen idag, tisdag. Känslan är försiktigt positiv även om Håkan är tydlig med att inget ska tas ut i förhand. Tre månader löd läkarnas prognos efter operationen.

För Edwin Lindströms del har det varit lite svårare för läkarna och medical team att sätta ihop en rehabplan och därmed också datum för en trolig återkomst. Håkan konstaterar att Edwin ska på ny bedömning på måndag och att man utifrån den hoppas kunna ta beslut. Vad gäller Edwin, som liksom 'Kingen' skadade sig i seriepremiären, finns därmed i nuläget inga närmare besked att lämna.

Viktor Lennartsson ådrog sig en skada på överkroppen under bortamatchen mot Mora 29/10.

"Den normala frånvaron är upp till fyra veckor för hans typ av skada", rapporterar Håkan. "Han är inte med på isen än och det är svårt att säga någon tid för återkomst men det har hänt en del positivt över helgen och han kunde stegra ganska bra i sin rehabträning i gymmet idag. Men man måsta alltid ha i bakhuvudet att bakslag kan komma."


På fredag går årets Ladies Hockey Night av stapeln när AIK gäster Nobelhallen. Köp din biljett till den matchen och kommande matcher här.

Säkra din plats i arenan genom att välja årskort - läs mer och boka här.