Ahl: "Det finns många skickliga spelare i laget"

6 juni 2019 09:05

Säsongen 17/18 producerade Filip Ahl 11 mål och 4 assist på 29 matcher i BIK Karlskoga. Drygt ett år senare är 22-åringen tillbaka i klubben. Här bjuder vi på en intervju med det senaste nyförvärvet.


Känslan över att vara tillbaka i Karlskoga?

Det känns jättebra. Sista veckorna har jag verkligen pushat hårt för att det skulle bli BIK och jag är väldigt glad över att det löst sig. Kul att vara tillbaka.

Varför föll valet på BIK?

Jag hade en väldigt bra tid i klubben våren 2018. BIK har en bra organisation med många härliga personer i och runt om laget. Det var egentligen inget svårt val.

Vad minns du från tiden i klubben?

Jag minns framförallt slutspurten med glädje. Vi hade ett bra go i laget och stod för en stark avslutning. I övrigt var det många sköna grabbar i laget och kul att det är så många som fortfarande är kvar.

Pratat med några grabbar ännu?

Ja, jag har haft kontakt med flera stycken. ”Sudden” och ”Daggen” bland annat, kul att snart få träffa alla igen.

Några av de nya spelarna som du känner igen?

Ja, jag har spelat med Anderberg på några landslagsturneringar.

Hur skulle du annars sammanfatta säsongen i Tingsryd?

Lite upp och ner, vi hade en tung start med lite otur kring skador och sjukdomar. Vi tog oss aldrig riktigt tillbaka efter den jobbiga hösten.

Och för egen del?

Lite samma. Jobbig start, sen kom jag in i ett bra stim runt jul och nyår där jag producerade hyfsat framåt. Men sammanfattningsvis var det en nyttig säsong.

Vilka förväntningar har du på 19/20?

Vad jag har sett så har vi ett bra lag på pappret. Klubben verkar ha fått behålla många bra spelare från fjolåret och det finns många skickliga spelare i laget. Jag ser fram emot en lång säsong.

Hur ser kommande veckor ut?

Jag tränar vidare på egen hand hemma i Jönköping. Sen blir det nån semesterresa i juli innan flyttlasset går till Karlskoga efter semestern.

Ha en go sommar och återigen, välkommen tillbaka till BIK!

Stort tack!