Inför IF Björklöven - BIK

26 oktober 2018 08:00

Ny match och nya poäng i potten när omgång 13 står för dörren. Fjärdeplacerade BIK Karlskoga åker norrut för match mot tolfteplacerade IF Björklöven. Nedsläpp sker 19.00 i A3 Arena.


Kvällens motståndare Björklöven var inför säsongen ett av de tippade topplagen, men har fått en tung start av årets Hockeyallsvenska. Elva poäng på lika många matcher placerar laget på en tolfte plats, precis ovanför negativt kvalstreck. Senast tog man dock en viktig seger när man vände sent och vann mot Tingsryd borta med 3–2 efter straffar.

– Just nu är det tufft för oss att vinna hockeymatcher, men att få vinna på det här sättet och ta poäng i förra matchen. Det är en start till något känner jag, Tingsryd borta är ingen lek även om de är sist i serien, sa tränare Joakim Fagervall efter matchen mot TAIF.

Den offensivt skicklige backen Jacob Andersson toppar Björklövens interna poängliga med sina nio poäng, två mål, sju assist och +4 i plus/minus.

21-årige Oscar Masiello har vaktat målet vid sju av elva tillfällen, med en räddningsprocent på 92,19.

Björklöven placerar sig sist i powerplaystatistiken på 11,36% och nia i boxplayligan (73,68%).

BIK Karlskoga kommer likt Björklöven från oavgjort vid full tid, när IK Pantern drog det längsta strået under onsdagen och vann med 4–3 efter sudden.

– Pantern spelade bra, men samtidigt kändes vi lite tröga i allt vi gjorde. Vi kräver mer av oss själva, säger tränare Johan Schoultz om onsdagens match.

BIK har under säsongen visat upp ett starkt boxplay och man klarar av 89,47% i spelformen utan att släppa in mål. Powerplay-spelet är dock långt ifrån lika bra där man gör mål på dryga 13% av alla försök.

Fredrik Forsberg leder fortfarande den interna poängligan med sina åtta poäng (3+5).

Läget i BIK

Viktor Lang har varit sjuk och är inte med till Umeå, han förväntas tillbaka efter helgen. Fredrik Höggren har också insjuknat och spelar ej mot Björklöven.

– En lite längre resa har gett oss möjligheten till att snacka lite enskilt med killarna, lufta lite saker vad som är bra och vad vi kan göra bättre, säger Schoultz om resan till Umeå.

– Eftersom ”Högga” är sjuk har vi 12 forwards med oss upp, det kan komma bli vissa förändringar i kedjorna. Lundberg vaktar kassen. Det gäller att vi är på tårna från start ikväll och att vi ligger rätt i banan, att vi uppträder på ett liknande sätt som mot Oskarshamn borta. Då kommer vi ha en bra chans, avslutar BIK Karlskogas assisterande tränare Johan Schoultz.

BIK har tillgång till följande lag:

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Linus Rotbakken, Dennis Fröland, Victor Berglund, Alexander Leandersson, Ricard Blidstrand, Jacob Lundegård och Arvid Aronsson.

Forwards:

Fredrik Forsberg, Oskar Bäck, Jesper Kokkonen, Gustaf Thorell, Gustaf Franzén, Jonatan Harju, Mikael Eriksson, Victor Ekarv, Oliver Eklind, Carl Berglund, Axel Lindström och Juliuz Persson.

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Odds från Svenska Spel:

2.05 - 4.35 - 2.77