Inför AIK Hockey - BIK
Publicerad: 2018-11-30
Matcherna fortsätter att dugga tätt och när tredjeplacerade BIK Karlskoga under fredagskvällen gästar andraplacerade AIK Hockey i Hockeyallsvenskans 24:e omgång. Nedsläpp sker 19.00 på Johanneshov.

AIK var inför säsongen en av förhandsfavoriterna och har verkligen levt upp till förväntningarna. På de 23 inledande matcherna har laget plockat 49 poäng, vilket ger ett poängsnitt på 2,13/match.

Senast blev det dock förlust när Karlskrona besegrade Stockholmslaget i sin hemmaarena med 4–1. AIK:s enda målskytt blev Eric Gastonguay.

– Vi måste förlägga mer av vårt spel i deras zon och vinna fler kamper. Sen måste vi hålla oss på banan och inte ta så många utvisningar, sa tränare Tomas Mitell efter förlusten mot KHK.

AIK återfinns på en sjundeplats i powerplay-ligan och gör mål på drygt var femte försök. I boxplay placerar man sig på en tredjeplats och reder ut 87,50% av alla utvisningar.

Den interna poängligan toppas av Fredric Weigel på 20 poäng (4+16). På en andraplats hittar vi den före detta BIK-spelaren Anton Holm med 18 poäng (7+11).

I AIK:s trupp hittar vi förutom nämnda Anton Holm ytterligare två spelare med BIK-anknytning, nämligen backarna Johan Larsson och Alexander Deilert.

BIK Karlskoga visar upp en fin form och kan stoltsera med fyra raka trepoängare. Senast blev det en 6–3 seger mot Björklöven i Nobelhallen efter hattrick av Carl Berglund.

– Vi gör väl ingen toppenmatch, det går lite väl mycket upp och ned i spelet. När vi väl tar tag i det spelar vi riktigt bra men stundtals slappnar vi av och blir slarviga och då kommer de in i matchen innan vi tar tag i det igen och så håller det på. Därför var det skönt att vi kunde ta hem segern trots att vi inte har någon toppdag, sa tremålskytten ”Calle” efter matchen mot Björklöven.

Forwarden Fredrik Forsberg ligger fortfarande ohotad etta i BIK:s interna poängliga med 20 poäng, fördelat 10 mål och 10 assist. På en delad andraplats hittar vi Gustaf Franzén och Gustaf Thorell med 15 poäng vardera.

BIK är bäst i serien i boxplay och står emot 89,86% av alla boxplay. Powerplaystatistiken är betydligt svagare där laget endast gör mål på 17,33%.

Läget i BIK

BIK Karlskoga har fortfarande flera backar på skadelistan. Det handlar om Jacob Lundegård, Ricard Blidstrand och Viktor Lang. Det gör att juniorbackarna Karl Jonsson och Joshua Karlsson fortsätter i laget.

– Lundberg vaktar kassen. Harju startar som 13:e forward och Ekarv är utanför laget, säger tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

BIK ställer upp med följande lag:

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Henrik Larsson – Victor Berglind

Alexander Leandersson – Arvid Aronsson

Dennis Fröland – Karl Jonsson

Joshua Karlsson

Forwards:

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén – David Lilja

Fredrik Forsberg – Oskar Bäck – Juliuz Persson

Axel Lindström – Mikael Eriksson – Carl Berglund

Fredrik Höggren – Oliver Eklind – Jesper Kokkonen

Jonatan Harju

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Matchodds från Svenska Spel:

1,82 – 4,45 – 3,33

Nästa hemmamatch sker söndagen den 9:e december då Tingsryd gästar Nobelhallen klockan 17.30.

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén