Inför BIK - AIK: Allt du behöver veta inför säsongens första träningsmatch

18 augusti 2022 08:57

Klockan 19.00 i kväll släpps pucken i säsongens första träningsmatch med AIK som motståndare. Vi pratar med Karl Helmersson om läget i laget och tankarna inför kvällens match.


Vi vet att många är nyfikna på det nya, spännande laget och i kväll är det äntligen dags för den första träningsmatchen. Det är tabellkonkurrenten AIK som kommer på besök till Nobelhallen, också de med ett intressant lagbygge.

Matchen startar klockan 19.00 och Nobelhallen öppnar 18.00. Vi grillar hamburgare och du kan även köpa serie-/säsongskort, medlemsskap och supporterprylar inne i Nobelhallen.

Biljetterna kostar 100 kronor per person för alla över 19 år och då väljer du själv, i mån av plats, om du vill sitta eller stå. Som alltid är det fritt inträde för alla under 19 år. Köp din biljett här eller direkt i biljettluckan från klockan 18.00.

Du som är Stolt BIK:are-medlem kan köpa ett förmånligt paket där du får gå på alla fyra träningsmatcherna i Nobelhallen men bara betalar för tre (300 kronor). Paketet kan du köpa i biljettluckan från klockan 18.00 i morgon.

Du som inte kan vara på plats kan se matchen via Expressen Play, som sänder samtliga av våra hemmamatcher samt bortamatchen mot Vita Hästen. Läs mer om tjänsten och se matchen här.


11 dagar efter lagets återsamling och en dryg vecka efter de första skären på Nobelhallens is har de första formationerna och spelet börjat ta form . Som alltid så här års - med många nya i laget - läggs inledningsvis stort fokus på på att gå igenom grundspelet och att prova fram olika konstellationer. Karl Helmersson och Johan Schoultz ser nu fram emot ett första test av lagbygget.

"Vi är förväntansfulla inför att få dra igång en ny säsong och det är alltid roligt att få börja spela matcher", konstaterar Karl. "Det man vill se nu är någon form av tidig struktur, där spelarna försöker spela så som vi tränat istället för att hitta på egna idéer. Det har sett bra ut på träningarna, men allt sitter förstås inte än och det kommer förstås uppstå en del missförstånd. Men jag ser hellre att vi försöker och går bort oss ibland, det är ju det här som träningsmatcherna är till för."

Dina tankar om motståndet?

"Det kommer absolut bli intressant. AIK har bytt ut en del äldre spelare och fyllt på med bra spelare utifrån och de kommer att bli ett bra motstånd. Det känns bra att detta även är deras första träningsmatch, så vi inte ställs mot ett lag som redan hunnit spela flera matcher."

"Nu hoppas vi att våra supportrar är lika sugna som vi och att det blir bra uppslutning i Nobelhallen i kväll!"


Så här kommenterar tränarna formeringen av laget inför kvällens match.

Målvakter

"Vi börjar med Marcus Hellgren-Smed i mål idag och Lars Volden som back-up."

Backpar:

Arvid Aronsson - Johan Larsson

Wilhelm Westlund - Måns Krämer

Alexander Leandersson - Henrik Larsson

Tränarnas kommentar:

"Vi har valt att köra på sex backar så att de får spela så mycket som möjligt. Det innebär att William Pethrus och Philip Eriksén står över den här matchen. De är dock båda tillgängliga för spel."

Forwards:

Logan Cockerill - David Lindquist - Albin Eriksson

David Lilja - Gustaf Franzén - Gustav Willman Borvik

Ludwig Persson - Kalle Jellvert - Sebastian Collberg

Edwin Lindström - Juliuz Persson - junior

Tränarnas kommentar:

"Åke Stakkestad spelar JVM. Marcus Modigs och Max Wennlund har båda mindre skadekänningar. Det är dock främst en försiktighetsåtgärd att ställa dem utanför och dag till dag som gäller. Vi kommer att ta in en junior i fjärdelinan."