Inför BIK Karlskoga – Mariestad BoIS

18 september 2020 09:00

Efter ett två veckors långt Covid-19 uppehåll är det återigen dags för match igen när BIK Karlskoga ikväll tar emot division 1 laget Mariestad BoIS. Nedsläpp sker 17:00 i Nobelhallen, notera matchtiden!


Kvällens motståndare Mariestad hör till vardags hemma i Hockeyettan Västra. Laget tillhör allt som oftast toppskiktet av ligan och vann i fjol grundserien på 53 inspelade poäng efter 22 spelade matcher, men likt för många andra lag tog säsongen slut i förtid på grund av Codvid-19.

Viruset har härjat även i Mariestad under försäsongen vilket har lett till inställda matcher. Senast kommer laget dock från en klar 5-1 seger mot Hanhals, målskyttar var Oliwer Fjellström, Tobias Björklund, Erik Olsson, Jesper Lindén och Tobias Aronsson.

Nu väntar HockeyAllsvenskt motstånd.

– En rolig utmaning. BIK vill slåss i toppen av HockeyAllsvenskan och det blir en bra värdemätare för vår del, säger Douglas Lögdal till Mariestads officiella hemsida.


BIK Karlskoga har hamnat aningen efter i försäsongsschemat på grund av den stora spittspridningen efter matchen mot Västerås IK den 28 augusti. Matchen är också säsongens enda och slutade med en 2-1 seger, målskyttar var Gustaf Thorell och Henrik Björklund.

– Roligt att få komma igång med match och förstås lite extra skönt att få vinna. En vinst ger arbetsro och även ett kvitto på att vi ligger bra med i vårt försvarsspel som vi arbetat med lite extra mycket så här långt. Sedan ligger vi lite fel i banan ibland och tappar puck, men det handlar mer om anfallsspelet och det har vi inte jobbat så mycket med än, sa tränare Karl Helmersson efter premiären.

Till kvällens match är samtliga spelare tillgängliga. Stefan Stéen kommer att vakta kassen och Tor Immo gör säsongens första match. Edwin Lindström och Joel Kiirikki spelar med J20-laget denna vecka.

– När vi möter ett lag från en längre division är det viktigt att vi spelat vårt spel och inte drar ner på tempot. Vi ska inte sprida puckar på fel ställen. Fokus är på vår prestation och jag vill se att linjerna finns i både offensiven och defensiven, säger Helmersson inför kvällens drabbning med sitt gamla lag.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter: Stefan Stéen (Tim Juel)

Backar: Wilhelm Westlund, Victor Berglind, Filip Roos, Arvid Aronsson, Axel Bergkvist, Jesper Alasaari, Karl Jonsson och Alexander Leandersson.

Kedjor: Aleksi Rekonen, Gustaf Thorell, Henrik Björklund – Linus Karlsson, David Lindquist, Tor Immo - Sebastian Fakt, Mikael Eriksson, Robin Carlsson - Carl Berglund, August Gunnarsson, David Lilja och Åke Stakkestad.

Övrig info

På grund av Covid-19 spelas samtliga träningsmatcher utan publik.

Kvällens match sänds via nätet!