Inför Leksands IF – BIK

12 januari 2019 07:00

Hockeyallsvenskan rullar vidare och vi är redan inne i omgång 36 när BIK Karlskoga åker till Dalarna för match mot Leksands IF. Nedsläpp sker klockan 15.15 i Tegera Arena!


Lördagens motståndare Leksand har i det stora hela haft en kämpig säsong. Laget ligger just nu på en niondeplats med 48 inspelade poäng, samma poäng som Västervik som innehar den sista playoff-platsen, men också endast tre poäng ner till negativ kvalplats.

Innan jul bytte Leksand tränare och in i båset kom den rutinerade räven Roger Melin. Det började bra med tre raka segrar, därefter har det dock blivit två förluster.

Senast kommer LIF från en 5–3 förlust mot Tingsryds AIF. Målskyttar för Leksand var Martin Karlsson, Linus Persson och Jon Knuts.

I toppen av den interna poängligan hittar vi den före detta BIK-spelaren Thomas Valkvae Olsen på 25 (15+10) poäng. Oskar Lang skuggar norrmannen med sina 24 poäng (6+18).

Leksand ligger åtta i powerplaystatistiken och gör mål på knappt var femte försök (18,81%). I boxplay är laget desto bättre och klarar av hela 85,86% av alla utvisningar (2:a i ligan).

Axel Brage har vaktat kassen vid flest antal tillfällen, totalt 22 matcher med en räddningsprocent på 90,16.


BIK Karlskoga hade några tuffa mellandagar och en jobbig start på 2019 när det blev tre raka förluster. Nu har dock laget hittat upp på vinnarspåret igen efter tre poäng mot Björklöven och senast suddenseger mot AIK i Nobelhallen.

– Idag fick vi den där fina starten och det gav oss chansen att vara med in i den sista perioden på ett annat vis än vi har kunnat vara under tidigare matcher mot AIK. Jag tycker att vi var värda åtminstone oavgjort eller kanske till och med att segern kunde ha varit klar lite tidigare under den tredje perioden, sa tränare Staffan Lundh efter segern mot AIK.

Gustaf Franzén och Fredrik Forsberg delar den interna poängligaledningen på 25 poäng. Efter duon hittar vi Gustaf Thorell på 22 poäng.

Henrik Lundberg, som nyligen förlängde kontraktet med BIK Karlskoga, har startat 25 matcher hittills. Han räddar 92,67% av alla skott och släpper i snitt in 2,18 mål/match.

Läget i BIK

Skadeläget är oförändrat mot senast. Det innebär att Juliuz Persson, Fredrik Forsberg och Viktor Lang inte är aktuella för spel mot Leksand.

– Både "Foppa" och "Julle" har varit på is denna vecka, men de har en bit kvar till spel, säger assisterande tränare Johan Schoultz.

– Vi formerar laget på exakt samma sätt som senast. Inga förändringar alls, fortsätter Schoultz.

– Det har varit knallhårda matcher mot Leksand hittills denna säsong. Visst, vi har vunnit tre av tre men det har alltid varit täta och tuffa matcher. De är ett spelskickligt lag och vi måste komma upp i en mycket hög nivå för att ta några poäng, avslutar Johan Schoultz.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar

Ricard Blidstrand - Henrik Larsson

Dennis Fröland - Alexander Leandersson

Victor Berglind - Jacob Lundegård

Arvid Aronsson

Forwards

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén - Victor Ekarv

David Lilja - Oskar Bäck - Jonatan Harju

Axel Lindström - Mikael Eriksson - Carl Berglund

Fredrik Höggren - Oliver Eklind - Jesper Kokkonen

Hugo Bergström

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Matchodds från Svenska Spel:

2,09 - 4,10 - 2,80

Nästa hemmamatch spelas på onsdag då Karlskrona HK gästar Nobelhallen!