Inför BIK - IF Björklöven
Publicerad: 2018-11-28
Då var det dags för omgång 23 av Hockeyallsvenskan 18/19 när BIK Karlskoga gästas av IF Björklöven. Nedsläpp sker 19.00 i anrika Nobelhallen. Varmt välkomna!

Björklöven har steppat upp ordentligt efter en svajig inledning och vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Laget ligger just nu på en åttondeplats med 31 inspelade poäng. Senast kommer laget från en 5–4 seger mot Västerås hemma i A3 Arena.

Löven gör mål på drygt 17% av alla försök i powerplay och reder ut 75,68% av alla numerära underlägen.

Den offensivt skicklige backen Jacob Andersson leder lagets interna poängliga med 17 poäng, fördelat sex mål och elva assist. Fredric Andersson och Simon Åkerström skuggar honom på 13 poäng vardera.

I Björklöven hittar vi en spelare med BIK-anknytning, nämligen forwarden Alexander Viklund som spelade i Karlskoga mellan 2011–2013.

– En otroligt tuff bortamatch. Karlskoga har varit väldigt starka inledningsvis och vi förväntar oss fullt krig. Härligt att få komma till Nobelhallen, bra tryck och den senaste tiden har det varit bra hockeymatcher där nere, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall inför dagens match.

BIK Karlskoga kommer från en stark vecka då laget tog nio poäng efter segrar mot Almtuna (4–2), Vita Hästen (4–1) och Västervik (6–4).

– Det är inget skönspel från vår sida utan det är ett rent krig, det är sådana här segrar som höjer gruppen. Vi trummade på och vet att vi kan vända mot alla lag, sa Victor Berglind efter den smått mirakulösa vändningen senast mot Västervik.

I toppen av BIK:s poängliga hittar vi Fredrik Forsberg på 19 poäng efter de 22 inledande matcherna. Gustaf Thorell är tvåa på 14 pinnar.

BIK har gjort fyra mål på de tre senaste matcherna i numerärt överläge, en spelform man annars haft det jobbigt i inledningsvis. Powerplayprocenten ligger just nu på 18,06. I boxplay ligger laget tvåa i serien och klarar i snitt nästan av nio av tio boxplaylägen.

Läget i BIK

Målvakten Henrik Lundberg är tillbaka efter sjukdom. Backarna Ricard Blidstrand, Jacob Lundegård och Viktor Lang saknas på grund av skada. Juniorbackarna Karl Jonsson och Joshua Karlsson ersätter på backsidan. På forwardssidan är alla hela och friska.

– Lundegård körde för fullt på tisdagens träning, men han är fortfarande inte helt redo för match. I övrigt sker inga större förändringar gentemot senast, mer än att vi byter målvakt, säger tränare Staffan Lundh.

– Björklöven har sett betydligt bättre ut de senaste veckorna och blir en tuff nöt för oss att knäcka. Det blir säkerligen en jämn historia som alltid i den här serien. Men vi har revansch att utkräva sedan förlusten senast mot dem, avslutar Lundh.

BIK ställer upp med följande lag:

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Henrik Larsson – Victor Berglind

Alexander Leandersson – Arvid Aronsson

Dennis Fröland – Karl Jonsson

Joshua Karlsson

Forwards:

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén – David Lilja

Fredrik Forsberg – Oskar Bäck – Juliuz Persson

Axel Lindström – Mikael Eriksson – Carl Berglund

Fredrik Höggren – Oliver Eklind – Jesper Kokkonen

Jonatan Harju

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Matchodds från Svenska Spel:

2,11 – 4,20 – 2,72

Nästa hemmamatch sker söndagen den 9e december då Tingsryd gästar Nobelhallen klockan 17.30.

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén