Hellgren: "Jag har aldrig vunnit mot BIK"

31 juli 2021 10:00

Igår kunde BIK Karlskoga presentera vilken målvakt som skall dela sysslan tillsammans med Lars Volden. Det handlar om 27-årige Marcus Hellgren som kommer från två säsonger i Karlskrona. Idag får ni en intervju med honom!


Varmt välkommen till BIK, Marcus!

Tack så mycket, riktigt roligt!

Hur är känslan över att vara tillbaka i HockeyAllsvenskan?

En väldigt god känsla, jag känner mig både glad och stolt över att vara tillbaka i HockeyAllsvenskan och extra roligt att komma till just BIK.

Varför föll valet på BIK?

När agenten sa att BIK var intresserade var det aldrig något snack om saken. Karlskoga har en stark tradition och är alltid med i toppen av serien

Du har mött Karlskoga ett antal gånger i karriären, vad är ditt intryck av laget?

Jag ska vara ärlig och erkänna att jag har aldrig vunnit mot BIK, så nu ska det vara gött att få vara på rätt sida. Skämt åsido, Karlskoga är alltid starka hemma i Nobelhallen och har allt som oftast en skicklig offensiv.

Vad vet du annars om klubben?

Jag känner till klubben ganska väl och jag har hört väldigt mycket bra från grabbar som spelat där. Jag är god vän med både Fredrik Forsberg och Tor Immo och de har bara positivt att säga. Det är faktiskt väldigt unikt att verkligen alla spelare jag bollat med pratar gott om klubben i stort, oavsett hur det har gått för individen.

Känner du några grabbar i laget just nu?

Jag har spelat med ”Wille” i Vita Hästen och Pethrus i Karlskrona. Sen spelade jag och Fakt ihop en del i Leksands juniorer.

Hur skulle du annars beskriva dig själv som målvakt?

Jag är stor och snabb som har bra tålamod och brukar kunna läsa spelet på ett bra sätt.

Laget återsamlas nästa måndag, är du på plats då?

Självklart, det ser jag fram emot!