Matchens profil: Linus Karlsson
Publicerad: 2020-12-29
Nio mål och 18 assist, där har ni Linus Karlsson facit under de inledande 27 matcherna av HockeyAllsvenskan 20/21. Till kvällens hemmamatch mot Timrå IK är den 21-årige forwarden matchens profil!

Det är lätt att glömma att Linus Karlsson fyllde 21 så sent som i november med tanke på att han hunnit få en hel del rutin på seniornivå under de senaste fyra säsongerna. Linus kan spela både center- och ytterforward, även om han främst spelar på kanten här i BIK, och han gjorde många BIK:are lyckliga när han valde att fortsätta ytterligare en säsong i BIK efter att ha kommit hit från seriekonkurrenten Karlskrona under fjolårssäsongen.

Linus går mot en fin säsong där han stadigt ligger med i lagets interna poängligatopp och följs med stort intresse från fans från Vancouver Canucks, som för närvarande äger hans rättigheter i NHL.

Beskriv dig själv som spelare!

”Teknisk, stark på pucken och med ett bra spelsinne.”

Din största styrka på isen?

”Jag kan hålla i pucken länge – vinner mycket dueller vid sargerna och sånt.”

Din största styrka utanför isen?

”Omtänksam, skulle jag säga. Jag tar väl hand om mina nära och kära och lagkamraterna.”

Något som du vill bli bättre på?

”Främst skridskoåkningen men givetvis allt annat också.”

Din roll i laget – vad bidrar du med?

”Först och främst ska jag bidra offensivt. Jag vill vara med och avgöra matcher. Det är den spelartypen jag vill och ska vara.”

Smeknamn i laget?

”Krille säger en del. Det var Gurra som började med det.”

Hur ser din personliga målsättning för säsongen ut?

”Jag vill göra en bättre säsong än i fjol. Ett delmål är att slå mitt tidigare poängrekord och eftersom jag alltid drömt om SHL är ett viktigt mål att få anbud därifrån. Jag jobbar hela tiden mot spel i SHL och om jag får gå upp med BIK hade varit det nog varit det bästa.”

Något du inte klarar dig utan…

”Bilen!”

Om du inte var hockeyproffs…

”Då skulle jag spela padel eller arbeta som brandman.”

Därför spelar jag i BIK!

”Gemenskapen och vinnarkulturen som finns här.”


Headcoach Karl Helmersson om Linus:

”Härlig karaktär! Väldigt skicklig och stark när det gäller att täcka och hålla puck. En lite avig spelare som alltid går närmaste vägen mot målet och är svår för motståndarna att möta."

Marie Angle