Det såldes soffbiljetter för 2 miljoner kronor

19 april 2021 10:00

Det är fullt förståligt om alla supportrar där ute börjar tröttna på begreppet "soffbiljett", men innan vi släpper soffbiljetterna och blickar framåt vill BIK Karlskoga summera och tacka!


För drygt ett år sedan slog Covid-19 ner i Sverige och ordet "soffbiljett" blev ett återkommande inslag för många idrottsklubbar i landet, så även för BIK Karlskoga.

Klubben vill nu tacka för det otroliga stöd man har haft under denna annorlunda säsong.

Totalt spelade BIK Karlskoga 32 tävlingsmatcher hemma i Nobelhallen och till dessa såldes hela 20.010 soffbiljetter, vilket ger ett snitt på drygt 625 soffbiljetter/match.

Försäljningen innebär en totalintäkt på över 2 miljoner kronor.

– Helt otroligt. Vi har känt supportrarnas stöd från start till mål. Utan alla privata bidrag, insamlingar, soffbiljetter med mera hade vi nog inte grejat detta. Men uttrycket "Vi har bara varandra" blev extra tydligt i år och tillsammans har vi sett till att klubben tagit sig igenom denna annorlunda säsong, säger BIK Karlskogas Jakob Bengtzén.

Nu blickar BIK Karlskoga framåt och soffbiljetterna är förhoppningsvis ett minne blott.

– Hehe, personligen börjar jag tröttna på soffbiljetterna. Jag hoppas att vi aldrig mer ska behöva sälja dessa på grund av att man som supporter inte få besöka Nobelhallen, utan vi håller naturligtvis tummarna för att vaccinet fortsätter rullas ut och att vi kan öppna upp för publik i höst igen, avslutar Bengtzén.

Återigen, tack för det fantastiska stöd!